Simpele gerechten voor na het sporten

Kortom, je hebt behoefte aan eten dat perfect is voor na het sporten. Er zijn gelukkig genoeg heerlijke en gezonde gerechten die precies zijn wat je nodig hebt. Maak ze van tevoren en warm ze op na de training. Of kook ze vers en vier je investering in jezelf. Deze drie simpele gerechten zijn ideaal voor na het sporten.

Thaise curry met biefstuk

Ontzettend rijk door de kokos en sprankelende smaakmakers, en toch gezond. Dit gerecht heeft de vitamines en het eiwit waar je lichaam naar snakt na het sporten. De fantastische smaak van dit gerecht is afkomstig van de rode Thaise currypasta. Hier maken we het met biefstuk. Er zijn verschillende varianten op dit recept, je kunt dus ook een andere vleessoorten of vleesvervangers gebruiken als je wilt.

  1. Fruit 1 eetlepel rode Thaise currypasta samen met twee gesnipperde tenen knoflook.
  2. Voeg reepjes biefstuk toe, en bak ze snel aan.
  3. Voeg 200 ml kokosmelk toe en laat het gerecht sudderen. Snijd ondertussen bosui, sperziebonen, spinazie, kool en/of paprika fijn.
  4. Voeg de groenten toe en kook ze tot ze knapperig zijn. Serveer over rijst of rijstnoedels.

Variatietip: dit gerecht kan je extra smaakvol maken met vissaus, limoenpartjes, gehakte pinda’s, koriander en basilicum.

simpele gerechten voor na het sporten

Gegrilde kip en groenten met couscous

Kip is een gezonde en ontzettend veelzijdige soort vlees. Samen met gezonde groenten en geserveerd op energierijke couscous is dit een aantrekkelijk gerecht voor elke sporter. Het eiwit in de kip helpt je om de microscopische schade in je spieren te herstellen en extra spiervezels te ontwikkelen. De groenten zitten vol met vitaminen, mineralen en antioxidanten. Allemaal fantastisch – en dit ovenrecept is ook nog eens erg makkelijk te maken.

  1. Verwarm een oven op 220 graden. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
  2. Maak in een kommetje een mengsel van een paar eetlepels olijfolie, zout, tijm, rozemarijn, 4 geplette knoflooktenen en witte peper.
  3. Snijd een ui in partjes, snijd drie middelgrote aardappels in blokjes. Snijd vijf zomerpeentjes in stukken en halveer 200 gram sperziebonen.
  4. Doe het geheel in een grote kom en voeg ongeveer 10 kippendijen toe. 5 stuks kipfilets in vieren mag ook.
  5. Giet de olie erover en meng het geheel goed met de hand, zodat alle ingrediënten bedekt zijn met olie.
  6. Leg alles goed verspreid op het bakpapier, en bak het geheel 40 minuten op 220 graden in de oven. Keer de ingrediënten halverwege.
  7. Serveer over couscous die bereid is volgens de gebruiksaanwijzing. Lekker met pittige harissa-saus.

Variatietip: veel andere groenten, zoals paprika, zoete aardappel, bloemkool, tomaten en asperges doen het ook prima in dit gerecht.

Linzencurry met spinazie

Linzen zitten vol met waardevolle eiwitten, ijzer, foliumzuur, mangaan en fosfor. En rode linzen hoef je maar 30 minuten te koken. Samen met de antioxidanten in spinazie is dit een gerecht dat de balans in je lichaam gegarandeerd herstelt.

  1. Fruit een uitje, en voeg knoflook, geraspte gember en chilipeper in ringetjes toe. Voeg garam massala (currymengsel),koriander en komijnpoeder toe. Fruit 2 minuten lang.
  2. Voeg een blik tomatenblokjes, santen (kokospuree) en wat zout toe en roer alles goed door. Breng het aan de kook en voeg één kopje linzen toe.
  3. Laat het geheel een half uurtje doorpruttelen, voeg 300 gram spinazie toe, en kook nog drie minuten.
  4. Serveer met rijst of brood.

Variatietip: maak eerst twee scrambled eggs, en voeg die later weer aan het gerecht toe. Eieren zitten tjokvol met – verrassing – eiwit, maar ook met vitaminen, gezonde vetten en waardevolle mineralen. Krachtvoer om je spierbundels te laten groeien dus.

sebastian-coman-photography-cQbOSRpElxw-unsplash