De Rolex Submariner
Het is één van de meest populaire en bekende modellen van Rolex: de Rolex Submariner. Net zo herkenbaar als een flesje coca cola, belachelijk robuust en veelzijdig genoeg om te met elke kledingstijl te combineren. Kortom, het is de wens van elke man die zichzelf een serieus imago wil aanmeten. Het is het klokje dat behoort tot de vaste items van sterren als James Bond en James Cameron. Wat is het nog meer? Een beleggingsobject. Als we de verhalen mogen geloven behoudt een Rolex Submariner altijd zijn waarde.
Dit maakt de Rolex Submariner zo bijzonder
Net zoals bij veel bijzondere voorwerpen is ook dit horloge nagenoeg ongewijzigd gebleven. De uitstraling en de functionaliteit zijn nagenoeg intact gebleven sinds de introductie in de jaren ’50. Dat wil niet zeggen dat Rolex niet met de tijd is meegegaan. In de huidige modellen is wel gebruikt van nieuwe technologieën, zoals krasbestendige keramische en siliconen haarveren.
Het ontwerp van het luxe horloge
De Rolex Sumariner is het ultieme duikhorloge, met aandacht voor elk detail. Het blinkt uit in leesbaarheid en betrouwbaarheid onder de meest barre omstandigheden. Dat wil niet zeggen dat de opties onbeperkt zijn. Wil je een Submariner kopen, dan is de keuze vrij beperkt: datum of geen datum, oysterstaal, een bicolor uitvoering of 18kt goud; blauwe, zwarte of groene wijzerplaat en bezel. Veel meer opties zijn er niet. Daar hoef je op zich niet rouwig om te zijn, het is en blijft natuurlijk een Rolex horloge.
Tweedehands of nieuw kopen?
Heb je besloten om dit type horloge aan te schaffen, dan kan het een tijd duren voor je een echte orginele Rolex Submariner in handen hebt. Rolex heeft nou eenmaal een beleid wat voorschrijft dat er maar een beperkt aantal horloges verkrijgbaar zijn. Zo houdt men het exclusieve karakter in stand en kan een neppe Rolex snel worden gespot. Wil je er dus een aanschaffen, zoek dan naar een goed tweedehands model.
Aandachtspunten bij de aanschaf van een Rolex
Is een gebruikt exemplaar dan toch een acceptabele optie, ook dan is het een kwestie van kritisch zijn. De beste kans heb je nog altijd bij de gecertificeerde dealer. De aanschaf vergt nogal wat gespecificeerde kennis tenzij je graag een miskoop doet. Zo zijn er talloze datum- en modelspecifieke details, zoals de juiste wijzers of randen met munten, verwisseld voor later, grotere, gekartelde exemplaren. Heb je die experise niet in huis, vertrouw dan op de kennis van een officiële dealer.