Gewicht

Een Rolex wordt gemaakt met enkel de beste materialen. Bij een replica wordt bespaard op het materiaal en de maakwijze. Dit zorgt ervoor dat een replica lichter aan zal voelen dan een authentieke Rolex. Dit kan soms de helft van het gewicht schelen. Voel daarom altijd het gewicht van het horloge. Een Rolex zal solide aanvoelen en ligt zwaar in de hand.

Uurwerk

Op de QuartzDate en OysterQuartz na, maakt Rolex voornamelijk horloges met een mechanisch uurwerk. Dit wil zeggen dat de secondewijzer niet tikt, maar in een vloeiende beweging beweegt. Een replica is vaak voorzien van een quartz uurwerk. Je kunt deze herkennen aan het tikken. Een quartz uurwerk tikt per seconde.

Rolex man man replica 3

Prijs

Zoals we al zeiden, is Rolex een van de bekendste horlogemerken die er zijn. Dat betekent dat iedereen wel een idee heeft van de mogelijke waarde van een dergelijk horloge. Zeker de persoon van wie jij het horloge of vintage horloge wilt kopen. Die beste man heeft echt wel onderzoek gedaan naar de waarde van het horloge en weet precies wat hij ervoor kan vragen. Hij zal dus echt niet een Rolex voor een spotprijsje wegdoen. Staat ie te koop voor een extreem lage prijs? Dan zal het waarschijnlijk om een replica gaan. Zorg dat je de juiste waarde van het model weet. Wanneer iets te mooi om waar te zijn is, dan is het dat waarschijnlijk ook!

Datum

Rolex staat bekend om kwaliteit. Dit zie je terug in het design van de horloges. Zo ook in het kijkglaasje voor de datum, de zogenaamde Cyclops. Een authentieke Rolex, mist je gaat voor een model met datum, laat de datum kristalhelder zien. Deze wordt door de Cyclops, ongeveer 2.5 keer vergroot. Bij een replica is dat vaak niet het geval. Zo wordt het glas slecht aangevuld met een bubbel. Wat er op het eerste oog op kan lijken, maar zeker niet hetzelfde is.

Lettertype

Rolex hecht heel veel waarde aan het leveren van een kwaliteitsproduct. Dat houdt in dat ieder detail aan het horloge perfect is, er is geen ruimte voor fouten. Ieder horloge wordt door een vakman in elkaar gezet en gecontroleerd. Wanneer er gekeken worden naar het lettertype, de datum of de getallen. Zie je ergens een foutje? Don’t buy it!

Rolex man man replica 5

Caseback

De caseback is de achterkant van de klok, het gedeelte wat in aanraking komt met de pols. Deze is volledig glad en is dus niet gegraveerd. Wat replica’s weleens willen doen, is het welbekende logo van Rolex op de caseback graveren. Om jou te overtuigen dat het om een authentieke klok gaat. Het zou ook kunnen dat ze er een nep serienummer neerzetten. Bekijk dus de achterkant. Wanneer deze niet glad is, gaat het waarschijnlijk om een replica.

Serienummer

Het serienummer van een Rolex bevindt zich aan de zijkant bij de band. Om het nummer te kunnen zien, zal de strap verwijderd moeten worden. Wanneer deze verwijderd is, zal er een duidelijk serienummer te zien zijn. Ook hier is er geen ruimte voor fouten. Ziet het er enigszins slecht uit of staat hier niks, gaat het wederom om een replica. Toegegeven is het niet de meest makkelijke manier om de echtheid te checken. Echter, gaat het wel om een investering en is het dus niet geheel onverstandig om de echtheid zo gronding mogelijk te checken.

Weet je nog niet helemaal zeker in welk model je wilt investeren? Check dan deze 3 Rolex modellen, die uitermate geschikt zijn om in te stappen.