Gewoon lekkere dingen blijven eten

Veel mensen beperken bij het afvallen hun koolhydraten en slaan af en toe een toetje of snack over. De 38-jarige Andrea Pence viel maar liefst 64 kilo af in twee jaar tijd, door middel van een eiwitrijk dieet. Daarbij vertelt dat ze gewoon haar favoriete dingen bleef eten. “Ik at meer eiwitten en hield mijn maaltijden wat vaker bij.”

 

Last van vervelende gezondheidsklachten

Ze begon niet voor niks met dit eiwitrijke dieet. Toen ze zich vaak moe voelde en moeite had om actief te blijven, besloot ze dat het tijd werd voor een verandering in haar dagelijkse routine. Daarnaast had ze ook nog eens last van pijnlijke gewrichten. Het moest allemaal anders worden. Ze vertelt: “Ik was de hele tijd moe. Ik realiseerde me niet hoe vermoeid ik was, hoe uitgeput ik was. Ik had pijn in mijn knieën en pijn in mijn rug, ik raakte buiten adem bij het lopen“.

Meer afvallen dan gepland

Haar oorspronkelijke doel was om om en nabij de 40 kilo af te vallen, maar dit bleek aanzienlijk meer te worden. In totaal werd dit 64 kilo. Hierdoor werd ze direct actiever. Ze sliep beter, en had meer energie om zelfs dagelijks te kunnen sporten. Naast dat ze bewuster met haar calorieën bezig was, bleken de eiwitten voornamelijk haar grote redding te zijn. Het eten van meer eiwitten gaf haar namelijk een verzadigd gevoel. Hierdoor at ze minder, en was er meer ruimte om af en toe stevig te kunnen snacken.

Eiwitrijk dieet als redding

Door het bewust bijhouden van haar maaltijden kwam ze erachter dat ze überhaupt te weinig calorieën binnenkreeg. Ze zegt: “Ik heb diëten in het verleden opgegeven, omdat het zo frustrerend was. Je ziet geen resultaten en dan heb je de hele tijd honger. Eiwit was absoluut een van de belangrijkste dingen. Als je veel eiwitten eet, zit je vol.” Tegenwoordig eet ze 100 gram eiwitten per dag, wat haar ontzettend helpt. Ze zegt dat ze doorgaans een eiwitrijk ontbijt met Griekse yoghurt eet, en probeert om zoveel mogelijk producten te vervangen door eiwitrijke varianten.

Wanneer er geen eiwitvrije variant is, dan eet ik het alsnog. “Wat mij enorm heeft geholpen met het volhouden van dit eiwitrijk dieet, is dat ik gewoon mijn favoriete dingen kon blijven eten. Als ik zin heb in een cheeseburger, dan eet ik een cheeseburger.”

Wil jij ook afvallen? Deze stiekeme dikmakers zijn killing voor je dieet.