Wat is de 5e date regel?

De 5e date regel houdt in dat je pas met elkaar in bed mag duiken na de vijfde date. Dat valt nog wel te begrijpen, maar het is niet per se nodig. Als jullie het op je eerste of tweede date willen, doe dat dan lekker. Het gaat erom dat jullie je daar goed bij voelen. Veel mensen zeggen dat dit invloed zal hebben op je relatie en dat het niet lang stand zal houden. Dit is in onze ogen volledig onjuist. Als je achteraf verliefd wordt, zal dit geen invloed hebben op de relatie. Verliefd is verliefd, toch? Als diegene er op af zou knappen en het niet serieus zou nemen, zou hij of zij ook niet verliefd op je worden.

 

De variatie op de 5e date regel

Ook houdt de vijfde date regel in dat je weet of iemand de juiste persoon is na de vijfde date. Dit is onzin. Natuurlijk kan je weten of iemand bij je past of dat je iemand leuk vindt na de vijfde date, maar niet of iemand ‘de ware’ is. Mensen zeggen dat je dit kan aanvoelen. “Je voelt het als hij of zij de juiste persoon is”. Nee. Natuurlijk kan het goed voelen, maar des te langer je met iemand samen bent, des te meer eigenschappen er naar boven komen waar jij nog niets van af wist.

5e-date-regel-in-bed-wanneer-delen.jpg

Dit is een fout die veel jongere mensen momenteel maken. Sommigen focussen zich te veel op de chemie aan het begin en gaan vervolgens veel te snel omdat het ‘goed voelt’. Het komt voor dat het ook inderdaad een goede match is, maar toch geven we je wel het advies om rustig aan te doen. Als je een relatie wil na twee weken, prima. Maar er zijn ook mensen die na een halfjaar al willen trouwen en dat is wel degelijk een ingrijpende stap. Voor je het weet, zit je aan iemand vast. Dit halfjaar heb je nodig om de relatie te ontwikkelen en elkaar steeds beter te leren kennen. Ga met elkaar op vakanties en onderneem dingen met elkaar, trouwen kan altijd nog. Dus onthoud: niet te hard van stapel lopen!

Het begin van de relatie voelt altijd magisch, maar dit zal afnemen. Dat is volkomen normaal. Het belangrijkste is dat je van elkaar houdt en elkaar accepteert voor wie jullie zijn. ‘Verliefd zijn’ verandert in ‘houden van’. Natuurlijk is het belangrijk dat het gevoel er nog is, maar stapel verliefd zijn na een langere tijd komt niet veel voor.