Beste oefeningen tegen manboobs

Tenzij je de volgende The Dutch Giant wilt zijn, heb je niet tientallen gewichten nodig om een ​​gebeeldhouwde borst te vergaren. Bovendien maken veel mannen de grote fout dat ze bankdrukken of hun leven er vanaf hangt, zonder aandacht te besteden aan hun rug en schouders. De gyms zijn weer geopend dus ga er voor. Dit zijn de 5 beste oefeningen om je manboobs aan te pakken.

1. Diamond push-up

Het is eigenlijk hetzelfde als een reguliere push-up, maar deze is toch een stuk zwaarder. Door je handen dichter bij elkaar te zetten en als het ware een diamantje te vormen, moet je meer kracht zetten. Zak rustig naar beneden en wanneer je ellebogen bijna op het zelfde level als de rest van je lichaam komt, ga je rustig weer omhoog.

 

2. Staande Military press/overhead press

Zorg dat je een positie aanneemt waarin je knieën licht gebogen staan en dat je een rechte rug hebt. Adem eerst in en breng vervolgens met een gecontroleerde beweging de stang naar boven en adem uit. Bij het laatste stuk breng je je schouders ook omhoog.

 

3. Tempo push-up

Begin in een standaard push-up positie, met je handen iets breder dan je schouders en je ellebogen volledig vast ‘gelocked’. Zak naar beneden met een langzame en gecontroleerde manier. Zodra je borst de grond aantikt, ga je net zo gecontroleerd en langzaam terug naar de begin positie.

 

4. Bankdrukken

Het is één van de meest populaire oefeningen ooit en dat heeft een reden. Bankdrukken is super goed voor je bovenlichaam en dus ook die nare manboobs. Ga op een vlakke bank liggen, met je rug in een kleine bolling. Til de stang met een stevige – en gebalanceerde – grip van het rek af en houd hem recht over je heen met je armen vergrendeld. Terwijl je inademt, kom je langzaam naar beneden totdat je de stang je middelste borst aanraakt. Breng na een korte pauze de stang terug naar de startpositie.

 

5. Dumbbel press

Claim een bankje en zet ‘m op ongeveer 10 graden. Houd een dumbell – in jouw gewichtsklasse – in elke hand vast en laat ze rusten. De handpalmen moeten naar elkaar gericht zijn. Til de dumbells op schouderhoogte op en draai je polsen naar voren zodat de handpalmen naar voren wijzen. Adem uit en duw de halters omhoog, waarbij je je borstspieren als drijvende kracht gebruikt.