1. Heels to the heavens (60 seconden)

Begin plat op je rug met je handpalmen op de grond naast je lichaam. Til vervolgens je voeten op totdat ze een hoek van 90 graden maken ten opzichte van je torso en duw ze richting het plafond. Deze beweging traint voornamelijk de onderste buikspieren en helpt bij het creëren van ruimte onder het stuitje.

2. Twisting pistons (30 seconden)

Begin in een plankpositie en spring afwisselend met één been naar binnen terwijl je draait. Deze rotatie van onder naar boven traint niet alleen de onderste buikspieren, maar ook de schuine buikspieren.

3. Dueling clocks (30 seconden)

Dit is een uitdagende variant op de typische V-sit. Terwijl je in een V-positie zit, draai je je benen naar buiten en breng ze dan weer samen. Deze oefening traint zowel de onderste als de bovenste buikspieren.

Neem nu 30 seconden rust voordat je doorgaat met de volgende oefening.

4. Starfish crunches (60 seconden)

Ga plat op je rug liggen met je handen boven je hoofd en til vervolgens omhoog terwijl je met tegenovergestelde hand en voet elkaar probeert aan te raken. Hoewel deze oefening door velen als moeilijk wordt ervaren, is hij zeer effectief voor het sterker maken van de buikspieren.

5. Canoe crunches (60 seconden)

Bij deze oefening bootst men de neerwaartse beweging van roeien in een kano na, wat zich richt op de bovenste buikspieren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ook je schouders meedraaien tijdens deze beweging.

6. Twisting T-planks (30 seconden)

De laatste oefening voegt nog meer rotatie toe door afwisselend zijplanken en rollende bewegingen uit te voeren. Dit versterkt niet alleen de buikspieren, maar verbetert ook de stabiliteit van het hele lichaam.

Het unieke aan deze work-out is dat er geen rustmomenten zijn tussen de oefeningen. Hierdoor wordt de focus verlegd naar verschillende gebieden van de buikspieren en haal je het maximale uit je training in slechts vijf minuten. Het is belangrijk om te onthouden dat consistentie essentieel is voor het behalen van resultaten, dus probeer deze work-out regelmatig uit te voeren.

Of je nu een drukke levensstijl hebt of gewoon niet veel tijd wilt besteden aan buikspieroefeningen, deze 5 minuten Six-Pack Workout biedt een snelle en effectieve manier om je buikspieren te trainen.