1. Hydratatie

Deze heb je waarschijnlijk al een miljoen keer gehoord. En toch is hydratatie een van de beste remedies tegen een kater. Nadat je alcohol hebt genuttigd moet je veel water drinken. De alcohol droogt je namelijk uit. Je kan water, verse sap of thee met gember drinken om te zorgen dat je van misselijk- en duizeligheid afkomt. Tegen hoofdpijn en slaperigheid kan je het best 1 á 2 kopjes koffie drinken. Echter werkt een combo tussen veel water en een beetje koffie het best.

2. Luister naar je lichaam

Als je keiharde hoofdpijn hebt, neem dan een ibuprofen. Als je buikpijn hebt, drink dan wat cola. Luister goed naar je eigen lichaam. Je lichaam geeft het aan wanneer er iets mis is en hier moet je op reageren.

man man vers fruit hangover hacks

3. Eet wat fruit

Alcohol heeft een vochtafdrijvend effect. Door het eten van fruit kan je de verloren mineralen vervangen. Dit kan je het beste doen door bananen en kiwi’s te eten, omdat deze een goede bron van kalium zijn.

4. Neem een vitamine pil in

Een vitamine pil dat B1 (thiamine), B2 (riboflavine),  foliumzuur, B6 en B12 (evenals een aantal vitamine C) bevat, helpt je van je kater af en zorgen ervoor dat je de volgende dag fris en fruitig kan opstaan. De vitamine B zorgt ervoor dat je energie en de juiste mineralen uit eten kan opnemen. Vitamine C helpt je eigen welzijn.

5. Netflix & Chill

Eerlijk gezegd is Netflix de beste manier om van je hoofdpijn af te komen. Ga in bed liggen, zet een fles water op je nachtkastje en zet je het nieuwe seizoen van Narcos op.

hangover hacks man man