5 goede sportdocumentaires op Netflix

Houd jij van sport en heb je zin in een leuke Netflix avond? Check dan ons overzicht van vijf sterke en inspirerende sportdocumentaires op Netflix én hun bijbehorende IMDb-scores.

Home Game

Sporten zoals wielrennen, voetbal, tennis en golf kennen we allemaal. Maar verspreid over de wereld zijn er talloze onbekende sporten die door de plaatselijke bevolkingen worden uitgevoerd. Onder de sportdocumentaires op Netflix is Home Game een aanrader voor iedereen die meer wil weten over de diversiteit van de sportwereld. De sporten zijn vaak gevaarlijk en onderdeel van unieke culturen. Met deze docu krijg je dus een uniek kijkje in de wereldwijde belevenis van sport.

IMDb-score: 7.1 

 

Rising Phoenix

Het is bijna weer tijd voor de Olympische Spelen. In Rising Phoenix staat een andere categorie topsporters centraal: die van de Paralympische Spelen. In totaal komen negen verschillende Paralympische sporters aan bod en hun persoonlijke reis. Rising Phoenix is een inspirerende en hoopvolle documentaire waardoor we ook meer te weten komen over de geschiedenis van de Paralympische Spelen. Dat gebeurt ook door veel verschillende Spelen uit te lichten.

IMDb-score: 8.1

 

Last Chance U

Zeg je football, dan zeg je Amerika. De sport is in Amerika gigantisch groot en dat zorgt ervoor dat het een belangrijk onderdeel inneemt op de High Schools. Getalenteerde studenten kunnen immers prestigieuze beursen krijgen als zij onverslaanbaar zijn op het football-veld. De worstelingen van de studenten om af te studeren én om te presteren op het veld, komen in Last Chance U uitgebreid ter sprake. Het is één van de sportdocumentaires op Netfllix met meerdere seizoenen. Maar liefst 5 delen (en een spin-off) zijn er te vinden. Sinds kort is de docu ook online voor het college-basketbal.

IMDb-score: 8.4

 

Formula 1: Drive to Survive

Inmiddels kunnen we al een aantal seizoenen niet over Formula 1: Drive to Survive heen: dit is dé serie onder de sportdocumentaires op Netflix voor raceliefhebbers. Onder andere onze eigen Max Verstappen, maar ook concurrenten zoals Lewis Hamilton. De sport docu geeft een uniek kijkje achter de schermen van wat er allemaal komt kijken bij de races. Inmiddels zijn er al drie seizoenen uitgebracht, waarbij het recente seizoen over de wereldkampioenschappen van 2020 gaat.

IMDb-score: 8.6

 

The Last Dance

Of jij nou zelf een fervent basketballer bent of nauwelijks verstand hebt van de balsport: je kan er niet omheen dat Michael Jordan één van de allerbekendste sporters ter wereld is. In de veelgeprezen documentaire The Last Dance wordt zijn tijd bij de Chicago Bulls uitgelicht en in het bijzonder in het jaar 1997-1998. Het was het jaar waarop de basketballer, zijn teamgenoten en coach zouden stoppen bij het team. Nog één keer wordt er alles gegeven. Onder de sportdocumentaires op Netflix mag The Last Dance niet ontbreken. Sterker nog: het was de beste serie op Netflix van 2020.

IMDb-score: 9.1