1.Suiker

Studies wijzen uit dat na een suiker boost het testosterongehalte daalt met maar liefst 25%. Als jouw testosteron daalt, dan daalt ook de behoefte naar seks. Zo simpel als wat.

2. Blikvoer

Bisfenol A (BPA) is een chemische stof die verwerkt is in hard plastic en in blik. Het kan op deze manier in kleine hoeveelheden in ons voedsel terechtkomen. Mannen die regelmatig worden blootgesteld aan BPA hebben vier keer meer kans op erectiestoornissen en zeven keer meer kans op problemen met de zaadlozing.

3. Sojabonen

Uit een studie van de Universiteit van Harvard bleek dat teveel soja kan leiden tot erectiestoornissen. Dat komt doordat de oestrogenen eigenschappen van de boon het testosteron niveau doet dalen.

4. Zout

Hoge inname van natrium zorgt voor een bijdrage van een hoge bloeddruk, die volgens een recente studie van Tulane Universiteit erectiestoornissen kan veroorzaken. Bloed is nu eenmaal nodig om een erectie te krijgen.

Mannen eten libido seks man man 1

5. Transvetten

Transvet is een onverzadigd vet dat nog slechter is voor de gezondheid dan verzadigd vet. Het merendeel van transvet in eten ontstaat in de fabriek. Van nature komt transvet voor in zuivel en vlees van herkauwers, voornamelijk als vacceenzuur. Deze kunnen de oorzaak zijn van hart-en-vaatziekte. Succesvolle erecties zijn afhankelijk van een goed werkend hart, dus verminder je transvetten.