De carrière van Cristiano Ronaldo

Ook als je niet van voetbal houdt is de kans zeer groot dat je de naam Cristiano Ronaldo wel eens voorbij hebt horen komen. De Portugees, geboren op het eiland Madeira, speelde in zijn lange carrière voor Sporting Lissabon, Manchester United, Real Madrid, Juventus, weer Manchester United en sinds vorig jaar voor het Saoedische Al-Nassr. Daarnaast wist Ronaldo deze week de mijlpaal van liefst 200 interlands te bereiken voor het Portugese nationale elftal. Een record!

Met een scala aan prijzen – waaronder meerdere Champions League’s en het Europees Kampioenschap in 2016 – en statistieken die waarschijnlijk nooit meer geëvenaard gaan worden geldt Ronaldo als één van de beste spelers ooit.

Ook nu nog op zijn 38e, als hij potten breekt in Saoedi-Arabië. Om op deze leeftijd nog top-sportprestaties te kunnen leveren, heeft Ronaldo zichzelf een bijzonder slaapschema aangeleerd.

Het slaapschema van Ronaldo

De Portugees heeft de voorkeur om over de hele dag verschillende dutjes van zo’n 1,5 uur te doen. Dat doet hij in een foetushouding, volgens de Portugees is dat de beste houding om volledig tot rust te komen. Daarnaast gaat hij na het eten vaak ontspannen met vrienden, alvorens hij om klokslag 22:00 nog even een frisse duik in het zwembad neemt.

Hij doet dan één van zijn dutjes tot middernacht, daarna nog een korte power nap rond 3 uur ’s nachts voordat hij wakker wordt en begint aan zijn dag. Indrukwekkend!