Elke dag 100 bicep curls

De YouTuber start de video met uitleggen dat zijn biceps vrij klein is en daarna begint hij met opmeten, voordat hij begint aan zijn 100 bicep curls per dag. De eerste dag was heel zwaar en zijn armen voelden als ‘spaghetti’ na afloop. Ook de dagen daarna waren zwaar, maar uiteindelijk begon het gemakkelijker te worden.

Uiteindelijk verhoogde hij rond de 15e dag daarom het gewicht van 9 kilo naar 15 kilo. Toen hij uiteindelijk klaar was aan het einde van de maand was het tijd voor een laatste keer opmeten. Wat bleek toen? Hij heeft zijn biceps 2 centimeter laten groeien. Een flinke stap voorwaarts dus.

Comments waarschuwen voor blessures

Toch is de strategie van de YouTuber waarschijnlijk niet helemaal perfect. Je neemt namelijk weinig rust tussen alle bicep curls. Zo merkt iemand op: ‘En zo verwond je jezelf. Je krijgt betere resultaten met rust tussen de trainingen door. Ik had 21 inch (53 centimeter) toen ik trainde en ik deed maar één dag per week biceps.’ Iemand anders meldt ongeveer hetzelfde: ‘Iedereen die dit bekijkt, onthoud één ding: spieren groeien tijdens het herstel, niet tijdens het sporten.’ Het is daarom slim om een gebalanceerd trainingsschema voor spiergroei te gebruiken.