De verhaallijn van de serie 3 Body Problem

Laten we terugspoelen naar het begin. 3 Body problem was een ware sensatie op Netflix met meer dan 81 miljoen kijkuren en dat al in de eerste week. Het verhaal, gebaseerd op de bekroonde trilogie van de Chinese auteur Liu Cixin, nam kijkers mee in een epische serie door tijd en ruimte. De grenzen van verbeeldingen werden opgerekt en intrigerende vraagstukken werden verkend. Het was een meeslepend verhaal dat kijkers wereldwijd in zijn greep had.

Het verhaal begint tijdens de Culturele Revolutie in China, waar een vrouw een beslissing neemt die niet alleen haar leven zal veranderen, maar ook de loop van de geschiedenis zal beïnvloeden. Een groep van vijf vrienden zet de wereld op zijn kop met hun ontdekkingen, terwijl ze de grenzen van de wetenschap verleggen en te maken krijgen met buitenaardse dreigingen die zelfs de slimsten onder ons uitdagen. Dit is een serie die je meeneemt naar verschillende decennia en continenten.

vijf vrienden 3 body problem

Het einde van de serie

Toen midden in alle opwinding en anticipatie, kwam plotseling de aankondiging: na het tweede seizoen zou het doek vallen voor 3 Body Problem. Voor fans die gehoopt hadden op een langdurige verkenning van de rijke wereld van de trilogie, was dit lastig om te accepteren. Velen hadden gerekend op minstens drie seizoenen om het goede verhaal van de reeks boeken te laten zien. Maar nu lijken die hoopvolle verwachtingen niet te komen.

Losbarsting op sociale media en reviews

Op sociale media barstte het los. Fans deelden hun teleurstelling en verontwaardiging over het einde van hun geliefde serie. Er waren oproepen voor meer seizoenen, petities werden gestart en er werden redenen bedacht voor de plotse annulering.

Deze ongelofelijk goede serie scoort een 7.5/10 op IMDb en 79% op Rotten Tomatoes. Het is dus een serie die zeker het kijken waard is, hoewel die zal stoppen na seizoen 2. Het einde zal hoe dan ook goed worden. De serie gaat van diepgaande verhaallijnen naar meeslepende personages. Het kijken waard dus.