1. Zie ook de mooie kant

Te midden al het slechte en negatieve kan het soms lastig zijn om the bright side of life te zien. Doe jezelf een plezier en probeer het toch. Sta stil bij het moment en bedenk wat de positieve kant kan zijn of hoe jij de situatie zo aangenaam mogelijk kunt maken. Wanneer bijvoorbeeld je bedrijf faalt, zoek dan uit welke les je hier uit kan halen. Welke fout heb je gemaakt? Het positieve hieraan is dat je de fout waarschijnlijk niet nog eens maakt. Op het moment dat je zelfs in de meeset vervelende situaties het licht kunt zien, zul je de volgende keer beter voorbereid zijn.

positiviteit 2017 vrolijker man man

2. Schrijf het op

Wist je dat de amygdala (een deel van je hersenen) zo’n twee-derde van zijn neuronen gebruikt om negatieve ervaringen op te sporen. Dat betekent dat slecht nieuws relatief snel in je lange termijn geheugen wordt opgeslagen. Aan de andere kant moeten we maar liefst 12 seconden aan een positieve ervaring denken, wil het in je lange termijn geheugen worden opgeslagen. Door positieve herinneringen en momenten op te schrijven ben je langer bezig met het moment en zal het moment niet in je korte, maar in je lange termijn geheugen opslaan.

2017 positief schrijven blij man man

3. Kijk naar kansen en mogelijkheden

Uitdagingen, doelen en zelfbeheersing zijn samen de onderliggende kracht voor passie en volharding. Dit heeft te maken met het feit dat je obstakels niet ziet als iets negatiefs, maar als iets positiefs. Het is voor jouw een kans om te groeien en je gaat ze daarom niet uit de weg.