Unieke schoonmaakdiensten met ‘Frisse kater’

Zijn bedrijf ‘Frisse kater’ begon als een opruimdienst na huisfeestjes in Amsterdam. Naast dat Tuğrul het huis weer in ere herstelde na een uit de hand gelopen fuifje, regelde hij naast de schoonmaakbeurt ook altijd voor een ontbijtje voor de feestgangers. Hij zag dat dit idee in Amerika al goed werkte, en wist zeker dat hij dit nog beter kon. Dit werd uiteindelijk een goedlopende business. Na een paar jaar ging hij toch een iets andere kant op, waarmee hij nu een goed salaris bij elkaar sprokkelt.

Zoals hij zelf zegt, het salaris kan wel oplopen tot 15.000 euro per schoonmaakbeurt. Hiervoor moet Tuğrul echter iets meer doen dan een doekje over het fornuis heen halen. Zijn bedrijf is gespecialiseerd in het opruimen van de meest extreme situaties. Deze situaties waren dusdanig extreem en uniek dat dit hem een boekendeal en de documentaireserie Niet normaal vies opleverde.

Bekijk hieronder de trailer van Niet normaal vies seizoen 2:

 

Extreme situaties

Je zult je vast afvragen hoe extreem die situaties daadwerkelijk zijn. Geloof ons: je wordt er niet vrolijk van. Zelf spreekt hij over schoonmaken op plekken waar mensen maanden hebben gelegen, in combinatie met een behoorlijke hoeveelheid afval van verboden middelen. Naar eigen zeggen moet hij voor de meest extreme klussen minimaal een half uur lang grondig douchen om de heftige geuren uit zijn haar en huid te krijgen. Daarnaast is het dusdanig heftig dat hij de drie/vier dagen daarna ook niet meer aan de slag kan. In een interview met Metro vertelt hij over bebloede naalden die nog op de tafel liggen, en lijkvocht dat door de woning loopt. Het werk gebeurt midden in de nacht, en naast een grondige schoonmaakbeurt moet alles zo ongeveer uit de woning gesloopt worden. Niet echt een pretje dus, maar wel een gouden business.

Wil je zelf ook goed verdienen? Check dan de best betaalde beroepen in Nederland.