Wat is de 12-3-30 training?

Wat houdt de 12-3-30 loopbandmethode eigenlijk in? Nou, het is eigenlijk zo simpel als het klinkt. Je stelt je loopband in op een helling van 12 (of zo steil als je apparaat gaat) en een snelheid van 3 mijl (1,5 km) per uur, en dan loop je gewoon 30 minuten lang. Geen ingewikkelde schema’s of fancy apparatuur nodig: gewoon lekker wandelen op een steile helling.

De populariteit van deze routine is deels te danken aan zijn eenvoud. Het is gemakkelijk te begrijpen en uit te voeren, zelfs voor beginners die misschien nog nooit eerder in de sportschool zijn geweest. En laten we eerlijk zijn, de meesten van ons zijn bekend met een loopband: Dus geen gedoe met het leren kennen van nieuwe machines.

Waarom zou je deze training doen?

Maar laten we eens kijken naar de echte voordelen van de 12-3-30 loopbandroutine. Volgens Matt Whykes, een personal trainer gespecialiseerd in mannenfitness, kent deze work-out tal van voordelen. Allereerst helpt het bij het verbeteren van je zelfbeeld en mentale gezondheid door de natuurlijke endorfines die vrijkomen tijdens cardiotraining. En laten we de fysieke voordelen niet vergeten: een betere cardiovasculaire gezondheid betekent niet alleen minder lichaamsvet, maar kan ook leiden tot zelfs een verbeterd libido en uiteraard veel meer uithoudingsvermogen.

En laten we eerlijk zijn, cardio is niet alleen goed voor je uiterlijk en je prestaties in de slaapkamer. Het kan ook helpen bij het voorkomen van een hele reeks gezondheidsproblemen, van hartziekten tot Parkinson en COPD. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met de 12-3-30 routine en werk aan een gezonder en fitter lichaam.

Maar vergeet niet: zoals bij elke training, is consistentie de sleutel. De 12-3-30 routine is geweldig, maar het is slechts één onderdeel van een uitgebalanceerd fitnessplan. Combineer het met krachttraining en goede voeding voor een algehele verbetering van je fitnessniveau.