Van een stijlvolle verschijning op kantoor wordt iedereen blij. Het staat zelfverzekerd en mocht je onverwacht ineens een klant op bezoek krijgen, is het toch prettig als je outfit on point is. Of als je die leuke HR dame bij de koffiecorner probeert te versieren.

Hieronder beschrijven we een aantal simpele stappen om een positieve verschijning op kantoor te maken en je suave reputatie intact te houden. Wellicht bezorgt dit ineens de promotie waar je al maanden op zit te wachten, maar we kunnen niks beloven.

#1 Een signature luchtje

Een luchtje is voor een man net zo belangrijk als z’n kleding. Kies een subtiel luchtje. Eén die niet te overheersend is, maar niet te gewoontjes. Het is niet de bedoeling dat men denkt dat de Jersey Shore crew het pand betreedt. Het luchtje moet een positieve aanvulling zijn op jouw aanwezigheid. Maak het je eigen.

#2 Verbeter je werkhouding

Letterlijk. Een juiste ergonomische houding is niet alleen goed voor je rug en productiviteit, het ziet er ook een stuk beter uit. Voorovergebogen alsof je met je neus een voorstel aan het typen bent zal de indruk wekken dat je vermoeid en niet fit bent. Ga rechtop zitten.

stijlvol

 

#3 Oogcontact is alles

Oogcontact maken met de andere partij laat zien dat jij ze serieus neemt. Mensen die oogcontact mijden komen onbetrouwbaarder over en dat is iets dat jij wilt vermijden wanneer er een dikke deal aan zit te komen.

#4 It’s all about the shoes

Het feit dat je een goed pak aanhebt, geeft je niet het excuus om vertrapte schoenen eronder te dragen. Investeer in een goed paar schoenen, onderhoud ze op een juiste manier en stijl ze correct met je outfit. Benieuwd hoe je het best je leren schoenen kunt onderhouden? Check dit.

#5 Werk aan je accessoires

Soms wordt het dragen van accessoires (stropdassen, pochetten, horloges) als overdreven beoordeeld. Als grootdoenerij. Wij zijn het hier niet mee eens. Simpele, stijlvolle accessoires kunnen je uitstraling juist positief beïnvloeden. Je hoeft er niet bij te lopen als een bankier en mag best een kleurrijke das of pochet dragen. Zo onderscheid je jezelf van het gros. Overdrijf er uiteraard niet in.

#6 Pas op met kleuren

Daarmee komen we op het zesde punt. Kleur kan heel tof staan. Uit studies blijkt zelfs dat het dragen van kleur leidt tot hogere salarissen en promoties, aangezien het zelfverzekerdheid en zelfvertrouwen uitstraalt. Maar trek het niet in het extreme. Zoals hierboven genoemd, kies voor een fellere kleur das of misschien overhemd.

coloured

#7 Rock je grooming

Een beetje baard kan al snel voor een goede indruk zorgen. Je kan ook totaal de plank misslaan. Traditionele kantoren zijn er vaak niet echt van gediend als je komt aanzetten met een hipsterbaard. Probeer je drang om op deze manier je mannelijkheid te uiten onder bedwang te houden en houd je baard kort en subtiel. Een ietwat langere baard kan, zolang deze verzorgd is en een volwassen uitstraling heeft.

#8 Kies kwaliteit

Je hoeft je niet om te toveren tot prins Armani en enkel de duurste merken te dragen. Maar wanneer de kwaliteit van je kleding goed voelt, zal je comfortabeler over straat gaan.

kwalit

#9 Hygiëne is een pré op kantoor

Dit geldt eigenlijk niet alleen op kantoor, maar letten op je hygiëne moet eigenlijk gewoon altijd. Knip je nagels, was je haar en doe wat deodorant op. Zweet je snel? Douch dan ’s ochtends voor werk. Een nare combinatie van een signature luchtje met zweet wil niemand.

Schermafbeelding 2015-11-19 om 12.48.05

#10 Pas je soms aan

Natuurlijk moet je jezelf zijn en helemaal comfortabel voelen in je kleding, maar probeer niet té ver af te wijken van de standaard. Voel goed aan hoe ver je kan gaan. Wanneer er meerdere zich minder uitbundig kleden, pas je hier dan een beetje op aan.

Schermafbeelding 2015-11-19 om 12.53.19