1. Alles wat je op social media post heeft met status te maken

Je bent niet zo zeer heel actief op social media, maar wanneer je iets plaats dan is dit om op te scheppen. Bijvoorbeeld een foto van jou omringd door chicks of van de nieuwe iPhone 7. Het is goed dat je er blij mee bent, maar show het niet op deze manier, ook jouw leven is niet altijd een paradijs.

2. Praat in de derde persoon

Alleen ouders van jonge kinderen en veel te knappe meiden met huisdieren mogen in de derde persoon praten.

3. Vertelt iedereen hoeveel je verdient, hoeveel alcohol je drinkt en hoeveel drugs je gebruikt

Opscheppen is al niet stoer en zeker niet wanneer dit over geld, alcohol of drugs gaat. Niemand heeft hier interesse in en de kans dat ze op een negatieve manier over je zullen praten is groot.

GOODMAN24 THE OFFICE -- NBC Series -- 'Health Care' -- Pictured: (l-r) Brian Baumgartner as Kevin, Steve Carell as Michael, Rainn Wilson as Dwight -- NBC Universal Photo: Justin Lubin Ran on: 05-17-2005 Ran on: 05-17-2005 Ran on: 05-17-2005

4. Wanneer je een polo draagt, dan draagt je deze met de kraag omhoog

Deze gaat vaak gepaard met #3 en is daarom een dubbele afknapper. Bovendien is dit een zeer bewuste keuze en staat deze regel al sinds jaar en dag in het douchebag handboek.

 

5. Onnodig druk en high-fived iedereen

Dit is die irritante gast die om alles lacht, maar het hardst om zijn eigen grappen. Hij is onnodig luidt en druk en houdt zich bezig met iedereen in de ruimte. Zodra hij een lullige opmerking heeft gemaakt is hij opzoek naar de eerste de beste persoon die hij kan high-fiven.

6. Bestelt flessen aan de bar en maakt hier foto’s van

Dronken worden op zijn tijd is hartstikke leuk en wanneer je geld genoeg hebt voor een fles: good for you, maar post geen selfies in de VIP met twee flessen in je hand. Verdere uitleg lijkt mij overbodig.

flessen in de club man man

7.  Geen vriendelijk handgebaar in het verkeer

Douchebags zijn gemakkelijk te onderscheiden door hun rijgedrag. Vaak is dit veel te hard en met piepende banden. Maar wat nog erger is, is wanneer je hen voorlaat en ze niet even de moeite nemen om hun hand op te steken.

8. Praat irritant luid aan de telefoon in openbare ruimtes als het OV

Het openbaar vervoer is voor niemand leuk, maar sommige mensen weten het allemaal nog net wat erger te maken. Douchebags houden namelijk geen rekening met anderen en praten, nee schreeuwen, aan de telefoon in het OV.

irritant hardop bellen ov man man

9. Schept op over je piemel, bedprestaties en verovering

Oke wij mannen onder elkaar hebben ons hier allemaal wel eens schuldig aan gemaakt. Maar wanneer dit gedaan wordt om indruk te maken op een vrouw of om jouw onzekerheden te verbloemen dan val je onder de categorie: douchebags.

10. Staat niet in de rij

Wanneer jij netjes staat te wachten bij de bar voor je drankje of in de rij op het vliegveld dan is er altijd wel iemand die voor probeert te  dringen. Denk maar niet dat hij jou niet gezien heeft, hij heeft gewoon schijt aan wat anderen vinden en zal er alles aan doen om zo snel mogelijk aan de beurt te zijn.

Herken jij jezelf in bovenstaande punten? Dan zul je toch eens achter je oren moeten krabben.