Voor de ene man zijn geluk, maar voor vele andere mannen kan het nooit genoeg zijn. Toch blijkt uit een recent onderzoek dat het hebben van 1 keer per week seks bijdraagt aan een gelukkige relatie.

Wie de oefening van vloeiende heupbewegingen en stoeien met de lakens vaker dan één keer per week uitvoert zal hier geen voordelen uithalen, volgens een nieuwe studie die onlangs werd gepubliceerd in Social Psychological Science. Wel is aangetoond dat wie minder dan één keer per week seks heeft een stuk minder gelukkig is.

In de afgelopen 40 jaar deden 30.000 Amerikanen mee aan dit onderzoek. Nu is seks niet voor iedereen hetzelfde, want de één is hongeriger dan de ander.

(Voor singles, in het geval dat je benieuwd was, is er geen verband tussen seksuele frequentie en geluk.)

De resultaten van het nieuwe onderzoek zijn enigszins verrassend, aangezien eerdere onderzoeken in de wetenschap suggereerde dat meer seks altijd beter is. “De meeste mensen streven ernaar om gelukkiger te zijn en seks is een aspect van het leven dat wordt geassocieerd met meer geluk”, zegt Amy Muise, onderzoeker aan de Universiteit van Toronto en hoofdauteur van deze studie.

Nobelprijswinnaar Daniel Kahnemann en Angus Deaton, die suggereerde dat het meer verdienen dan €75.00  niet werd geassocieerd met meer geluk, veronderstelden dat deze gedachte hetzelfde zou kunnen gelden voor seks. Dit zijn de resultaten:

“De seksuele frequentie werd geassocieerd met een groter welzijn tot ongeveer één keer per week voor de gemiddelde persoon”, zegt Muise. “Het hebben van meer seks dan één keer per week werd niet geassocieerd met een groter welzijn.”

Het goede nieuws voor de mannen: meer seks niet werd geassocieerd met een lager welzijn, maar het hebben van minder seks dan één keer per week wordt wel geassocieerd met een drop-off in tevredenheid. In feite is uit de studie gebleken dat koppels die minder dan één keer per maand seks hebben hun tevredenheid stukken lager ligt.