Een winterse BBQ organiseren tijdens de feestdagen

Vergeet die ‘standaard’ kerstavond met een gourmetset op tafel of die geroosterde kalkoen waar heel het weekend aan is gewerkt. Gooi het een keer over een andere boeg met een winter BBQ. Roep je vrienden en familie maar bijeen en geniet van elkaar, overheerlijk eten en de lekkerste dranken. Talisker bedacht hiervoor een stappenplan waarmee jij jouw feestdagen onvergetelijk maakt. Check it out:

Stap 1: Warme kleding is essentieel

Aangezien we gewend zijn om in de zomer een korte broek en een T-shirt te dragen wanneer we staan te grillen, vereist een BBQ in de winter wel degelijk een switch in kledij. Tijdens de donkere dagen is het belangrijk dat iedereen lekker warm gekleed is, dat de vuurkorf buiten aan staat en dat je voor iedereen een lekker glas sterke drank klaar hebt staan. Proost op elkaar, neem een slok en jullie krijgen het vanzelf warm. Cheers!

winter BBQ organiseren feestdagen

Stap 2: Het begint met de juiste voorbereiding

Zorg ervoor dat je het grootste deel van je culinaire voorbereidingen al hebt gedaan en dat je dus snel aan de gang kan gaan met grillen. Leg al het eten klaar bij de BBQ, heb genoeg hout op voorraad voor de vuurkorf en zorg ervoor dat de drank binnen handbereik is. Zo kunnen jullie de hele avond zoveel mogelijk tijd aan elkaar besteden en blijven jullie lekker knus en warm.

Stap 3: Een stevige marinade is de sleutel tot succes

Bij een avontuurlijke kerst hoort een avontuurlijke marinade. Drenk je vlees in whisky (ja, geloof ons maar) met een beetje suiker en een Spaans pepertje. Klaar is Kees! Simpel, maar zéér effectief. De alcohol maakt het vlees malser, waardoor het vlees smelt in de mond. De smaak zal je zonder twijfel omverblazen.

Stap 4: Whisky is dé drank voor de feestdagen

Het frisse weer vraagt om een drank die je warm houdt. Dus ruil dat glas rode wijn in voor een goed glas whisky. Voor de beginnende whiskydrinkers is de Talisker Dark Storm een perfecte instapper: een combinatie van zachte honing, fris fruit en zeezout, gevolgd door een smaakexplosie van rode peper en pure chocola. Kortom: een hele mond vol (niet letterlijk).

Voor de doorgewinterde whiskybazen die van wat meer pit houden heeft Talisker de Talisker Skye ontwikkeld. In deze fles vind je hints van gedroogd fruit en gerst die worden begeleid door een wolkje rook, perfect in combinatie met vlees van de BBQ.

Stap 5: De feestdagen kunnen niet zonder kerstcadeaus

Bij avontuurlijke feestdagen met een winter BBQ horen avontuurlijke cadeaus, dus laat dit jaar de foute trui achterwege en geef een geschenk met wat meer karakter. De giftset van Talisker 10 Years is het perfecte cadeau. De frisse, maritieme noten, het fruit en het lichte pepertje maken dit een heerlijke, gebalanceerde whisky. Deze set komt inclusief een officiële Talisker mok en is omhuld in een feestelijke verpakking. Niks meer aan doen!

Met deze 5 stappen worden jouw feestdagen onvergetelijk