De Old Fashioned is dé klassieker onder de cocktails voor mannen

De Old Fashioned (vertaald “ouderwets”) staat ook wel bekend als een van de oudste cocktails ter wereld. Volgens velen verscheen deze cocktail voor het eerst in 1880 in de Pendennis Club in Kentucky. Dit is een een van de meest vooraanstaande sociale clubs in heel de Verrenigde Staten van die tijd.

In de jaren ’50 steeg deze drank in populariteit en kende deze eeuw een revival door de serie Mad Men, waarin Don Draper vaak genoeg genoot van deze mannelijke drank.

Whiskey amerikaans Bourbon

Wanneer je denkt aan Amerika en whiskey, dan denk je direct aan bourbon. Deze soort whiskey is voor minstens 51% gemaakt van mais en is zoeter dan andere whiskysoorten. Kortom, dé perfecte basis voor de klassieke Old Fashioned. De ouderwetse cocktail bewijst dat minimalisme een kracht kan zijn en is een stevige cocktail met een zoet randje. Met slechts drie ingrediënten wordt er een smaakexplosie gecreëerd: bourbon, suikers en bitters. Juist door deze eenvoud zijn de mogelijkheden om te variëren eindeloos.

Woodford Reserve Old Fashioned Week in Nederland

Zoals gezegd, is deze week de Woodford Reserve Old Fashioned week. Tijdens deze week komen Woodford Reserve, ’s werelds bestverkopende super-premium Amerikaanse whiskey, en de klassieke Old Fashioned samen. Wat blijkt: een gouden combinatie. Maar dat wisten we natuurlijk allang.

cocktail mannelijk woodford

Consumenten kunnen van 14 tot en met 2o november genieten van de iconische cocktail in geselecteerde bars en restaurants door heel Nederland. Ben jij in onze prachtige hoofdstad? Dan kan jij jezelf in de watten laten leggen. In Amsterdam kan je terecht bij Door 74, Super Lyan, Flying Dutchmen Cocktails, Pulitzer’s Bar of Lotti’s – The Hoxton en ontdek je hoe deze cocktailbars hun versie van de iconische Woodford Reserve Old Fashioned creëren. Allemaal met een eigen twist, maar met de onmisbare Woodford Reserve als basis.

Bevind jij je in een andere stad in ons land? Dan heb jij ook nog genoeg mogelijkheden. Er zijn namelijk 60 Nederlandse cocktailbars die hun eigen, moderne variant van de klassieke Old Fashioned cocktail voor je maken. Check dan de website van Woodford Reserve voor de deelnemende bars en restaurants. Wij kunnen alleen maar zeggen: trommel je vrienden op en maak er een top gentlemans avond van. Cheers boys! 

In samenwerking met Woodford Reserve