Laten we vooropstellen dat we over het algemeen fan zijn van een klein beetje haar op verschillende lichaamsdelen. Het is toch nét wat mannelijker. Dit betekent echter niet dat je jouw lichaamshaar volledig zijn eigen gang mag laten gaan zodat je te harig bent. Het woord ‘te’ is nooit goed, behalve bij ‘tevreden’.

Veel lichaamshaar kan niet alleen zorgen voor een onverzorgde uitstraling, het kan ook onhygiënisch zijn. Zorg er dus voor dat je wel degelijk verschillende lichaamsdelen trimt of scheert om alles in shape te houden.

Moet je je borsthaar scheren of trimmen?

First things first, het borsthaar. Dit is zonder enige twijfel het meest besproken haar op het mannelijke lichaam. Haar op de borst is hét boegbeeld van mannelijkheid en mannen als David Hasselhoff showden in hun gloriejaren maar al te graag de behaarde torso. Maar zoals we al zeiden: ‘te’ is nooit goed. Zorg er dus voor dat jouw borsthaar een getrimde lengte heeft van zo’n 5 mm.

Maar ben jij die guy die zich de hele winter heeft uit lopen sloven met zware workouts? Dan snappen wij enigszins dat je jouw gespierde chest ook écht wil showen aan de buitenwereld. In de zomer zullen er genoeg dagen zijn dat jij shirtloos over het strand flaneert. Er zijn simpelweg veel liefhebbers van een gladgeschoren borst. Maar hoe pak je dit op de juiste manier aan?

boldking_167595314_748414509370939_8796778550073932569_n

Een aanrader is om even onder een warme douche te staan voordat je begint met alles. Zo zorg je ervoor dat je huid gekalmeerd wordt en de haren zachter zijn, waardoor je scheerbeurt soepeler zal verlopen. Mocht jij een enorm behaarde borst hebben, dan is het slim om eerst je borsthaar kort te trimmen. Op deze manier zorg je voor minder weerstand tijdens het scheren.

Maar het belangrijkste is de keuze van het juiste scheermesje. Je wil tenslotte niet dat jij jouw borstkas helemaal open haalt of losse haren niet meepakt tijdens het scheren. Onze favoriet is het revolutionaire scheermesje van Boldking; en dat is niet zonder reden. Het scheermes staat bekend om zijn ongeëvenaarde en unieke flexibiliteit. Doordat het mesje de vormen van ieder lichaamsdeel volgt, kan je daadwerkelijk bij ieder plekje komen en mis je vrijwel nooit een haartje. Bovendien is het scheermes gemakkelijk schoon te maken doordat er meer ruimte tussen de mesjes zit.

Aangezien iedere huid anders is, hebben de mannen van Boldking drie verschillende mesjes voor jou in petto: voor de normale huid, gevoelige huid of zeer gevoelige huid. Zo krijg jij ongetwijfeld de ideale scheerervaring voor jouw lichaam. Het is mogelijk om te kiezen voor een los scheermes, maar Boldking komt met een geniale constructie waardoor jij nooit meer zonder scheermesjes zit. De service BoldkingRepeat levert jouw scheermesjes tot op je deurmat. Dit doen zij periodiek, afgestemd op jouw eigen gebruik. Je krijgt niet alleen extra korting op bijvoorbeeld een doosje mesjes, het wordt ook nog eens gratis thuisbezorgd. Ook kan je eenvoudig online je leveringen aanpassen, de service pauzeren of stopzetten. Smooth!

Boldking scheermesjes bestellen

Boldking scheermesjes bestellen

Boldking €15.00 Shop nu

Scheer mee met de richting van je haargroei. Zo verklein je de kans op ingegroeide haren en wondjes. Wil je echter resultaat zo glad als babybillen, dan is het noodzakelijk om toch tegen de haargroei in te scheren. Doe dit wel voorzichtig. Gebruik genoeg scheerschuim of -gel, spoel je mesjes af en wees vooral voorzichtig rondom je tepels. Tot slot kan je een aftershave gebruiken om het geheel te hydrateren.

Moet je je okselhaar scheren of trimmen?

Het is een enorme no-go om niks met je okselhaar te doen. Er is namelijk niks onhygiënischer dan lange okselharen die onder jouw korte mouwen uitsteken. Zorg er dus voor dat je het knipt of trimt in de wintermaanden. In de zomer raden we het zelfs aan om je okselhaar volledig te scheren, vooral wanneer je veel last hebt van overmatig zweten. Haren onder de oksel houden meer bacteriën vast, wat nare luchtjes kan veroorzaken. Wij zijn trouwens niet de enigen die zo denken. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 Nederlandse mannen zijn oksels scheert en dat 45% van de vrouwen okselhaar vies vindt. Kortom: prima redenen om die oksels te snoeien.

boldking scheermes

Begin met het kortwieken van je okselhaar met een trimmer en scheer het vervolgens glad met een scheermesje. Hoewel dit een vrij moeilijke plek is vanwege de vorm, kan je met de scheermesjes van Boldking zorgvuldig en effectief aan de slag gaan. Gebruik ook voor de oksels genoeg scheerschuim en doe het bij voorkeur onder de douche. Eenvoudig en hygiënisch.

Moet je je schaamhaar scheren of trimmen?

Je schaamhaar trimmen of scheren een taboe? Onzin. Anno 2021 is het doodnormaal om de heggenschaar erdoorheen te halen daarbeneden. Bijna 40% van de Nederlandse man doet dit. Niet alleen om de hygiëne, maar ook omdat het er beter uit ziet. Want laten we eerlijk zijn: een boom lijkt toch ook groter in een open veld?

We vinden het allemaal fijn als je partner down there verzorgd is en dit geldt ook andersom. Dit betekent echter niet dat jij al jouw schaamhaar weg dient te halen. Het belangrijkste is dat het er netjes uit ziet. Trim je schaamstreek dus op een korte lengte. Wat je wél glad kan scheren, dat zijn de ballen. Echter moet je hier heel voorzichtig te werk gaan. Je wil tenslotte geen sneetje in je klokkenspel.

Scheer je ballen glad onder een warme douche. Wanneer het namelijk koud is, is je huid wat ruwer en wordt de kans op een eventueel sneetje vergroot. Gebruik genoeg scheerschuim of -gel, maar kies er wel eentje voor de gevoelige huid. Nu het echte werk. Hou je kleine vriend omhoog om de huid van je ballen strak te trekken. Scheer heel voorzichtig met korte bewegingen met de haargroei mee. Mocht je het écht glad willen, dan kan je vervolgens ervoor kiezen om soepeltjes tegen de haargroei richting in te gaan. Wanneer je ready bent, dep je het geheel droog met een schone handdoek. Tot slot kan je een aftershave balsem gebruiken om irritatie te voorkomen. Tip: kies er eentje zonder alcohol!

Welke lichaamsdelen scheren

Al met al heeft iedereen zijn eigen voorkeur, maar zijn veel mensen het wel eens over welke lichaamsdelen je wel of niet glad moet scheren. Vooral tijdens de zomerdagen is het verstandig om je lichaamshaar flink onder handen te nemen. Succes!

In samenwerking met Boldking