Waarom is een luchtreiniger zo belangrijk?

Heb jij geen luchtreiniger in huis maar denk je dat je wel schoon leeft? Zet die gedachte dan maar snel uit je hoofd. Uit onderzoek blijkt dat de binnenlucht tot wel vijf keer meer vervuild is dan de buitenlucht. Aangezien we ongeveer 90% van onze tijd binnen doorbrengen, is het belangrijk om dit serieus te nemen. Maar hoe komt het dat de binnenlucht zo vervuild is?

Deze lucht zit vol vervuilende deeltjes als pollen, rook, stof, schimmelsporen, microplastics en huidschilfers van je huisdieren. Kortom: een hele cocktail viezigheid. De Zweedse luchtreiniger kenners van Blueair komen met twee vernieuwde luchtreinigers in de Blue-lijn. Hiermee geven ze hun meest verkochte product een upgrade: slimmer, sneller én schoner. En als je dacht dat een luchtreiniger afbreuk doet aan jouw interieur, dan bewijst Blueair het tegendeel. De twee nieuwe luchtreinigers zijn voorzien van een Scandinavisch design en passen dankzij de verwisselbare filters in ieder interieur.

blue 3210 luchtreiniger

Blue 3210

Blueair €169,00 Shop nu
luchtreiniger 3410

Blue 3410

Blueair €299,00 Shop nu

 

De Blue 3210 is geschikt voor kamers tot 17 m2 en de Blue 3410 voorziet kamers tot 36 m2 van schone lucht. Maar goed, wat zijn nou echt de effecten van een luchtreiniger? Wij zetten een aantal belangrijke voordelen voor je op een rijtje:

1. Fijnstof verwijderen

Hoe schoon je ook bent en hoe vaak jij je huis ook schoonmaakt, fijnstof is onvermijdelijk. Vooral wanneer jij langs de snelweg of in een grote stad woont, heb je meer last van fijnstof binnenshuis. Al deze minuscule stofdeeltjes adem je vervolgens weer in, wat de kans op benauwdheid en hoesten aanzienlijk vergroot. Met één druk op de knop filteren de luchtreinigers van Blueair deze fijne deeltjes in slechts 12 minuten en zorgen ze voor een schonere lucht zodat jij makkelijker kan ademhalen. Simpel en schoon.

2. Rook en geurtjes verwijderen

Dit is zonder twijfel een van de voordelen die jij – en iedereen die bij jou over de vloer komt – het snelst zal opmerken. Een goede luchtreiniger maakt een einde aan onaangename geurtjes. Dit is niet alleen fijn voor rokers, maar ook voor niet-rokers. Een luchtreiniger vermindert namelijk ook kookgeuren en koolstofdioxide dat vrijkomt bij het koken met een gasstel. Niet alleen een top gadget voor de longen, maar ook voor de neus.

waarom luchtreiniger kopen voordelen

3. Helpt tegen hooikoortsklachten en andere allergieën

Sommige mensen hebben er momenteel veel last van: hooikoorts. Het vervelende hooikoortsseizoen duurt van februari tot en met eind september/oktober, met juni als absolute piekmaand. Voor mensen die allergisch zijn voor pollen is binnenshuis een veilige ruimte. Maar wanneer de temperaturen oplopen, kunnen we het niet laten om in de nacht onze ramen open te zetten. Het gevolg: ook binnen krijg je last van pollen. Een luchtreiniger zorgt ervoor dat de pollen uit de lucht gefilterd worden. Dit is hoe dan ook een efficiëntere oplossing tegen niezen, een loopneus of branderige ogen dan al die neussprays die jij naar binnen spuit.

4. Hogere productiviteit bij het thuiswerken

Mensen werken nog altijd meer thuis, we weten allemaal waarom. Het is dan ook belangrijk dat jouw thuiswerkomgeving schoon is. Heb jij weleens last van hoofdpijn, vermoeidheid, gebrek aan concentratie of irritatie van ogen of de keel? Dan kan een vervuilde binnenlucht weleens de oorzaak zijn. Een luchtreiniger verwijdert 99,97% van alle schadelijke luchtdeeltjes die de gezondheid en productiviteit negatief beïnvloeden. Wanneer je een lange dag thuis zit, dan kan je de Blue gewoon op een automatische modus zetten en het apparaat past zijn intensiteit aan wanneer hij merkt dat de binnenlucht vervuild is.

5. Je krijgt een betere huid en een beter humeur

Dit puntje zag je wellicht niet helemaal aankomen, maar ook je huid profiteert van een schonere lucht. Tijdens het allergieseizoen krijgen meer mensen last van uitslag op de huid of ervaren ze dat de huid droger en doffer is. Een schone lucht vermindert deze vervelende kwesties en zorgt er dus voor dat jij niet de gehele kast met verzorgingsproducten van je vriendin open hoeft te trekken. Ook heeft een frisse lucht een kalmerend effect. Zo kan men zich beter ontspannen en wordt de kwaliteit van de slaap bevorderd. Door de nachtmodus en het minimale geluid zal jij gewoon lekker onder je lakens kunnen kruipen zonder hinder te ondervinden.

Kortom: met de luchtreinigers van Blueair haal jij een echte gezondheidsbooster in huis. Check de website van Blueair voor meer prijzen, kleuren en meer informatie.

In samenwerking met Blueair