Hier is Simyo het ultieme bewijs van. Simyo is op 1 mei 2021 verkozen tot de ‘Beste mobiele provider’ volgens de Consumentenbond. In de 15 jaar dat Simyo bestaat, zijn ze al 22 keer bekroond. Dit hebben ze te danken aan hun sterkste kracht: de medewerkers. De beste provider streeft ernaar om werknemers langer te behouden en laat zien goed voor het personeel te zorgen. Geen jobhoppers, maar dedicated personeel dat wil groeien binnen het bedrijf. Veel relatief jonge werknemers van Simyo zitten er zelfs al meer dan 10 jaar. Toeval? Als je het aan ons vraagt zeker niet.

Dat het lang blijven werken bij hetzelfde bedrijf zijn vruchten dus afwerpt, dat moge duidelijk zijn. Wij zetten een aantal voordelen voor je op een rij.

1. Je kan meebeslissen met algemene processen

Wanneer jij langer actief bent bij hetzelfde bedrijf, ga je onderdeel uitmaken van de kern. Je hebt veel ervaring met het bedrijf en uit ervaring weet jij wat goed of slecht is voor de onderneming. Mensen in het bestuur vertrouwen je bijna blindelings, je mening telt zwaar en er wordt echt naar je geluisterd. Dus als het moment is aangebroken dat er beslissingen gemaakt dienen te worden die de gehele onderneming treffen, dan wordt er zonder enige twijfel naar jouw mening gevraagd. Je hebt een stem.

2. Je kan een betere band krijgen met collega’s

Hoe je het ook wendt of keert, je collega’s zijn de personen waar jij de meeste tijd mee doorbrengt. Hoewel je niet met iedereen beste vrienden dient te zijn, is het in onze ogen wel degelijk belangrijk dat je goed met elkaar overweg kan. Maar waarom dan?

leuke collega's langer bij hetzelfde bedrijf werken

Het antwoord: om meerdere reden. Collega’s vergroten je netwerk, helpen je, zijn belangrijk voor je ontwikkeling, kunnen je feedback geven, vangen je op en zijn goed voor de werksfeer. Kortom: een goede band met collega’s maakt je werk niet alleen leuker, maar ook beter. Bij Simyo wordt dit versterkt door de korte lijnen tussen collega’s. Alles en iedereen zit op 1 vloer of in 1 Teams-meeting. Hierdoor is snelle communicatie mogelijk en de werknemers gaan voor elkaar door het vuur. Hoe het hoort.

3. Je specialiseert je

Wanneer je voor een kortere tijd actief bent in een bepaalde functie, dan zal je het nooit echt helemaal onder de knie krijgen. Blijf je echter voor een langere tijd bij hetzelfde bedrijf werken, dan zal je het bedrijf én de functie als de beste begrijpen. Je beschikt niet langer meer over alleen de oppervlakkige kennis, maar je hebt jouw competenties volledig ontwikkeld. Je hebt bewezen dat je een toegevoegde waarde kan zijn voor een bedrijf en hebt diepgaandere kennis en het vermogen om vraagstukken op te lossen. Je wordt een groter speler.

Uit een anekdote van een Wierd (Manager Digital Productions & CX van Simyo) blijkt ook dat deze specialisatie ook bepaalde dingen met zich meebrengt: “Je krijgt het vertrouwen en de vrijheid om je eigen doelen te halen. Niemand zit over je schouders mee te kijken, maar iedereen is wel bereid je te helpen waar nodig.”

4. Ook via deze weg kan je persoonlijke groei realiseren

Naast het feit dat jij simpelweg beter wordt in je baan wat betreft jouw vakkennis, ontwikkel jij je ook als persoon. Wanneer jij langer actief bent bij hetzelfde bedrijf, zal jij meer verantwoordelijkheden krijgen.

loyaliteit aan je baas werkgever

De kans is groot dat jij ook binnen het bedrijf promotie maakt en een managementfunctie toegewezen krijgt. In dat geval zal je veel moeten communiceren en meer in aanraking komen met collega’s, klanten, enzovoorts. Dit is een extreem leerzame stap en dit draagt bij aan je persoonlijke groei. Je maakt stappen op het gebied van zelfbewustzijn, het ontwikkelen van talenten en sociale vaardigheden.

Dat je binnen een bedrijf stappen kan maken, dat bewijst Asma, Brand Marketeer bij Simyo. In het jaar 2009 begon ze bij de klantenservice en ze maakte in 2016 de stap naar het Social Team. Vervolgens zette ze in 2018 de stap naar haar huidige functie. “Simyo is een werkgever die kansen biedt: doorgroeien als er de mogelijkheid is. We werken met een klein team van 100 man, van het management team tot aan de klantenservice. Doordat we met een klein team werken, zijn de lijnen kort en is vrijheid mogelijk. (We doen veel met weinig) De vrijheid maakt het mogelijk om klanten de best mogelijke service aan te bieden zonder binnen de kaders denken.” – aldus Asma.

5.  Loyaliteit staat goed op je cv

Oke, we hebben het in dit artikel dus over het blijven werken voor dezelfde werkgever. Maar er komt hoe dan ook ooit een moment dat het tijd is om je horizon te verbreden. Je verlangt naar een nieuwe uitdaging en gaat solliciteren op een functie bij een ander bedrijf. Juist op dit moment komt jouw loyaliteit goed van pas.

Veel werkgevers nodigen jobhoppers namelijk niet eens uit op een sollicitatiegesprek. Wanneer zij op een cv een eindeloos lange lijst aan werkgevers zien staan met korte werkperiodes, dan krijgen ze een onderbuikgevoel. Maar wanneer zij slechts enkele werkgevers zien met een langere werkperiode én goede referenties van ex-werkgevers, onderscheid jij jezelf van al die jobhoppende succeszoekers. Jij bent tenslotte iemand die intrinsiek gemotiveerd is en je hebt duidelijke doelen voor ogen voor de langere termijn. Kortom: met loyaliteit sta jij een stap voor.

In samenwerking met Simyo