Volvo staat voor veiligheid, kwaliteit en zorg voor het milieu

Als je aan de auto’s van Volvo denkt, dan zullen kwaliteit én veiligheid ongetwijfeld jouw eerste gedachtes zijn. Het Zweedse automerk wil het leven van mensen niet alleen veiliger, beter en gemakkelijker maken, maar ook duurzamer. Dat ze grote plannen voor de toekomst hebben, blijkt uit het doel  om de CO2-voetafdruk per auto met maar liefst 40 procent te verkleinen tussen 2018 en 2025. In 2030 verkoopt Volvo alleen nog nieuwe elektrische auto’s en in 2040 opereert Volvo Cars volledig klimaatneutraal.

All pure electric Volvo models to be available online only

Niet alleen de verkoop van elektrische auto’s an sich moeten een grote bijdrage leveren aan de vermindering van de CO2-voetafdruk, dit geldt ook voor het gehele productieproces.

De elektrische Volvo C40 Recharge is het bewijs

De nieuwe C40 Recharge is het volgende proofpoint van de Zweedse autobouwer dat de toekomst van Volvo elektrisch is. Deze auto biedt alle voordelen die je gewend bent van een SUV, maar dan met een slanker en lager ontwerp. Deze crossover kan je ook wel zien als perfecte het perfecte alternatief van een SUV, voor in de stad.

Volvo C40 nieuwe auto crossover

De C40 Recharge gaat van 0 naar 100 km/u in slechts 4,9 seconden en heeft een actieradius van maar liefst 420 kilometer (WLTP). Zo kan jij jezelf zonder enige moeite binnen heel Nederland verplaatsen op één volle accu. En mocht je de batterij dienen op te laden, dan ben je zo weer on the road. Wanneer je thuis een 11 kW wallbox installeert, dan zal jij eenvoudig thuis de auto in 7.5 uur kunnen opladen van 0 tot maar liefst 80 procent. Mocht je de auto écht snel willen opladen, dan kan je de auto ook aan een laadpaal van 150 kW gelijkstroom koppelen. Dit gaat met een onuitwisbare snelheid waardoor de auto van 0 tot 80 procent is opgeladen in slechts 40 minuten.

En dat er aan het milieu is gedacht, dat wordt niet alleen door het bovenstaande bewezen. De C40 Recharge is namelijk 100 procent leder vrij, inclusief het stuur, de versnellingspook en de bekleding. Dacht jij dat dit ten koste gaat van de luxe? Dan kunnen we alleen maar zeggen: stap zelf in de auto en ervaar het tegendeel.

moderne auto VOLVO

Ook is er – zoals het hoort anno 2021 – veel aandacht besteed aan de technische snufjes. Net als de XC40 Recharge P8 is de nieuwe Volvo C40 Recharge voorzien van een van de beste infotainmentsystemen op de markt. Deze is gezamenlijk ontwikkeld met Google en gebaseerd op het Android-besturingssysteem. Dit zorgt ervoor dat alles voor de bestuurde vertrouwd aanvoelt en je kan werken met eenvoudige stembediening en de bekende ingebouwde Google Apps.

Alles – maar dan ook écht alles – moet sneller en slimmer in deze moderne tijd, zo ook de verlichting. Met de state of the art koplamptechnologie wordt het mogelijk gemaakt om altijd met groot licht te rijden. We horen je al denken: dat is toch hartstikke vervelend voor andere automobilisten? Niets is minder waar. De verlichting met pixeltechnologie reageert namelijk wanneer de camera andere voertuigen detecteert. Zo kan je zorgeloos en veilig voor jezelf en anderen door het donker rijden.

 

Natuurlijk wil het oog ook wat. Zoals we al eerder meldden: de C40 Recharge biedt alle voordelen van een SUV, maar met een lager en slanker ontwerp. De crossover is efficiënt vormgegeven, zodat de ruimtes optimaal benut worden. Dankzij de slim ontworpen accu hebben de inzittenden dezelfde ruimte als in een ‘gewone’ auto, zijn er slimme opbergmogelijkheden én is de kofferruimte maar liefst 413 liter groot.

Het gestroomlijnde silhouet en contrasterende dak geven de auto een moderne en sportieve uitstraling, zoals we van Volvo gewend zijn. Als kers op de taart geven de doorlopende achterlichten en de achtergrondverlichting van het interieur de auto een futuristische vibe.  Dus ben jij fan van auto’s die power uitstralen, maar toch op een elegante manier? Dan is deze bolide jouw way to go.

Volvo C40 Recharge elektrisch

De nieuwe C40 Recharge is bovendien beschikbaar in maar liefst zeven kleuren – waarvan de unieke kleur Fjord Blue de show steelt – en zal naar verwachting vanaf week 20 (midden mei 2021) online verkrijgbaar zijn via de website van Volvo. Uiteraard kun je de C40 bij de Volvo retailer bij jou in de buurt bekijken, samenstellen, een proefrit maken en uiteindelijk samen op de ‘bestel’ button drukken.

In samenwerking met Volvo