Typische Hollandse dingen

Vjèze Fur heeft niet alleen met De Jeugd van Tegenwoordig, maar ook als solo-artiest meerdere malen de hitlijsten weten te betreden. En als jij deze geniale guy een beetje volgt, dan is het je vast wel opgevallen dat hij een diepgaande passie voor koken heeft. Hij is veel bezig in de keuken, deelt dit op middels fantastische video’s op Instagram en geeft ook interessante lezingen op geheel eigen wijze.

Op het event gaat hij verder in op Nederlandse gebruiken. Je kunt hierbij denken aan de ongemakkelijke kringverjaardagen, of het sturen van een kaartje wanneer je op vakantie bent. Ook wordt het oer-Hollandse gebruik van de lik boter op de boterham verder besproken. Vjèze brengt deze en meerdere gebruiken aan het licht en gaat hier op zijn typische manier op in.

Blue Band 'Skip the Cow'-event render[8]

Een groter plaatje

Het evenement wordt georganiseerd door Blue Band om consumenten met een knipoog aan het denken te zetten over het gebruik van plantaardige boter. Uit onderzoek (steekproef bij 2.000 Nederlandse volwassenen) bleek dat mensen een plantaardig dieet zien als middel om hun klimaatimpact te verminderen (56%). Het overslaan van boter zou hier een eenvoudige manier voor kunnen zijn. De plantaardige boter zou namelijk 75% minder klimaatimpact hebben dan andere roomboters. Een kleine verandering met een grote impact.

Vjèze Fur vindt het gebruik van plantaardige boter ook een uitstekend alternatief. Hij vertelt: “Wij gebruiken al een tijdje Blue Band thuis. Ik vind hun plantaardige alternatieven erg fijn. Blue Band Roombeter kan alles wat boter kan en ik vind het heerlijk romig smaken. In mijn keuken smeren we de boterhammen van de kinderen ermee en bakken we er aardappels in! Hun nieuwste campagne laat je op een andere manier nadenken over zuivel. En dan lijkt het kiezen voor een duurzame variant best heel logisch.”

Het evenement met Vjèze Fur vindt plaats op vrijdag 12 april 2024 in Amsterdam. De kaarten worden weggegeven door middel van loting, dus met een beetje geluk kan je bij het event aanwezig zijn. Interesse? Meld je dan hier aan om kans te maken voor een plek op de gastenlijst.