Van Harper is hét duurzame kledingmerk voor basics

Na de olie-industrie is de mode-industrie een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Het is goed voor maar liefst 10% van de CO2-uitstoot van de mensheid, 85% van al het textiel wordt ieder jaar verspild en 90% van het afvalwater in ontwikkelingslanden wordt ongezuiverd in rivieren geloosd. Kortom: zorgwekkend.

We are not a fashion company – Van Harper

In onze ogen mogen we veel verwachten van modemerken. Onze verwachtingen worden niet alleen waargemaakt door Van Harper, maar flink overtroffen. Met het statement “We are not a fashion company” laat Van Harper weten dat ze niet zoals andere modebedrijven zijn. Hun drive: het creëren van het meest duurzame kledingmerk.

Eén ding is zeker: ze zijn goed op weg. Zo maken ze uitsluitend gebruik van 100% planeetvriendelijke materialen. Het biologische katoen verbruikt 88% minder water en 62% minder energie. Verder worden alle items in Europa gemaakt, waardoor de te verleggen afstand klein is. Ook is er aan een ‘groene verpakking’ gedacht. Wanneer je een product bestelt van Van Harper, ontvang je geen grote glimmende doos met alle toeters en bellen erop. Nee. Ieder product is afzonderlijk verpakt in een volledig biologisch afbreekbare zak gemaakt van maïs. Minder sexy, maar veel beter voor alles en iedereen.

En het mooiste van alles: ze gaan nóg een stapje verder middels een partnerschap met JUSTDIGGIT. Van Harper investeert 1% van de omzet in het vergroenen van onze planeet. Dit doen ze onder andere door het opvangen van regenwater, het herstel van bomen en het aanleggen van graszaadbakken in Afrika. Chapeau!

De collectie duurzame basics voor mannen

Al die effort van Van Harper werpt zijn vruchten af. Hun collectie bestaat uit stuk voor stuk stijlvolle basics voor mannen. Het zijn kledingstukken die nooit – maar dan ook écht nooit – uit de mode zullen raken. Het mooie van alles: de basics kan je eindeloos met elkaar combineren in talloze outfits. Onmisbaar in de garderobe van de moderne man.

kakhi groen olijf overhemd heren button down

De collectie bestaat uit vijf verschillende kledingstukken in verscheidene kleuren. Ben jij op zoek naar nieuwe items voor de lente en zomer? Dan zijn de polo, het T-shirt en het button-down overhemd the way to go. 

Het button-down overhemd is onze #1. Door de extra knopen in de kraag en de regular fit is het een casual overhemd. Hierdoor kan je hem zowel dicht als openhangend dragen. Het T-shirt en de polo zijn de twee kledingstukken met korte mouwen. Het ‘Heavyweight’ T-shirt is een wat dikker en zwaarder T-shirt en bewijst dat duurzaamheid en kwaliteit hand in hand kunnen gaan.

button down overhemd heren

Organic Cotton Button-down Oxford Shirt - Olive

Van Harper €109 Shop nu
zwaar donkerblauw T-shirt heren katoen

Organic Cotton Heavyweight Tee - Navy

Van Harper €59 Shop nu

Ten slotte bieden ze de man nog twee must-have truien: een sweatshirt en een sweater. Ideaal voor deze tijd van het jaar en de latere zomeravondjes. Er zit een groot verschil in de stijl van beide truien. Het sweatshirt is de sportievere variant van de twee en is daardoor perfect voor al jouw casual outfits. Combineer het sweatshirt met al jouw jeans, sneakers en laat de onderkant van jouw T-Shirt er net onderuit komen – één van de beste looks van dit moment.

sweatshirt Van Harper kleding duurzaam outfit grijs

De gebreide sweater heeft een ietwat luxere uitstraling en is de perfecte trui om over een overhemd te dragen. Maak de look af met een nette pantalon en een paar sneakers; altijd goed, altijd stijlvol én geschikt voor iedere gelegenheid.

Grijs sweatshirt heren Amsterdam

Organic Cotton Crewneck Sweatshirt - Grey

Van Harper €99 Shop nu
katoen gebreide trui

Organic Cotton Knitted Sweater - Beige

Van Harper €119 Shop nu

Kortom: deze collectie zorgt voor de basis van jouw garderobe. Check de website van Van Harper om de gehele collectie te bekijken.

In samenwerking met Van Harper