UNTOLD Festival 2022

Na zes indrukwekkende eerdere edities gaat een van de grootste muziekfestivals ter wereld ook deze zomer weer plaatsvinden. Van 5 tot en met 7 augustus zal Cluj-Napoca (Roemenië) wederom het decor zijn van UNTOLD Festival 2022. Ieder jaar is het weer een groot succes en ook deze zomer belooft het een onvergetelijk feest te worden.

De organisatie maakte onlangs de eerste lading artiesten bekend die je deze zomer kan aanschouwen op de verschillende stages van UNTOLD Festival 2022. Bij het horen van deze namen gaat jouw festival-hart zonder twijfel harder kloppen.

Een line-up vol met wereldartiesten

De line-up van de zevende editie van UNTOLD Festival is harder dan ooit tevoren. Niet alleen keren oude bekenden terug, maar de line-up zal ook bestaan uit een aantal artiesten die voor het eerst in Transsylvanië de show gaan stelen. Bring it on!

De mainstage is het podium waar jij de grootse namen gaat vinden. Laten we beginnen met de grootste naam – een man die eigenlijk geen introductie meer nodig heeft – David Guetta. Hij is voor het tweede jaar op rij verkozen tot de beste dj ter wereld en keert ook deze zomer weer terug op mainstage van UNTOLD Festival.

Een andere artiest die zijn magie wederom gaat uitstrooien over het publiek is de Noorse dj Kygo. Hij bereidt een speciale UNTOLD-show voor, vol met nieuwe nummers, covers en klassiekers. Zijn unieke mix van tropical house en deephouse zal je ongetwijfeld het ultieme zomerse festivalgevoel geven waar je naar snakt in het warme Roemenië.

Ook aan de fans van rap is gedacht; en niet zo’n beetje ook. De Amerikaanse G-Eazy zal voor het eerst optreden op UNTOLD Festival. Na een waanzinnige performance op NEVERSEA Festival 2019 besluit hij dus terug te keren naar Roemenië.

Maar ook voor de mensen uit ons kikkerlandje staat er een première te wachten waar we met smacht naar uitkijken. De Nederlandse dj en producer Morten, die met zijn project met David Guetta de elektronische muziek heeft veranderd en een geheel nieuw Future Rave-genre ontwikkeld hebben, zal voor het eerst zijn opwachting maken. Een must-see voor de Nederlanders.

Untold 07

Andere namen die de mainstage gaan omtoveren tot een muzikaal paradijs zijn onder andere Major Lazer Soundsystem, Don Diablo, Oliver Heldens, Anne-Marie en Paul Kalkbrenner. De laatstgenoemde zette een gedenkwaardig optreden neer op de Galaxy stage en maakt dit jaar de overstap naar het grote podium.

Naast de hoofdacts op de mainstage zijn er ook al de eerste namen vrijgegeven die de fans op de Galaxy Stage gaan verwennen met de beste techno tunes. Ann Clue, Reinier Zonneveld (LIVE) en Richie Hawtin zijn de grote namen in de technowereld en krijgen gezelschap van Jamie Jones B2B Loco Dice en Boris Brejcha. Andere artiesten worden binnenkort bekend gemaakt.

Tickets voor UNTOLD Festival 2022 kopen?

Op de website van UNTOLD Festival zijn kaarten te koop voor een prijs waar je het eigenlijk niet voor kan laten liggen. De vanafprijs van een entreekaart voor 4 dagen lang bedraagt €149 + taxes.

Wil je alvast in de festivalsferen komen? Check dan de onderstaande YouTube-video van de officiële aftermovie van 2021: