Hoe werkt blockchain?

In deze moderne tijd hoor je de term blockchain regelmatig vallen. Maar wat betekent blockchain nou eigenlijk en hoe werkt het? Het is te zien als een nieuw soort database waarin transacties worden opgeslagen. Dit kunnen betalingen met cryptomunten zijn of uitwisseling van andere belangrijke gegevens tussen twee partijen (denk aan contracten). Alles wordt geregistreerd in blokjes info die door beide partijen ondertekend worden. Vervolgens wordt de info in blokken opgeslagen in een groot samenhangend netwerk van computers, zonder een centrale opslaglocatie. Dit gebeurt dus zonder tussenkomst van een derde partij. Aangezien er dus niet één eigenaar is, zorgen de gebruikers zelf voor het toezicht. Ook worden alle wijzigingen automatisch gekopieerd naar alle computers, wat het geheel stukken veiliger maakt dan centrale databanken.

Check de video hieronder voor een vereenvoudigde uitleg van hoe blockchain werkt:

 

UBIX voegt verschillende blockchains samen

Blockchain zorgt dus als het ware voor een heel sterrenstelsel aan samenhangende info. UBIX maakt het mogelijk om zulke sterrenstelsels samen te voegen tot een heel heelal. Hiermee worden snellere en slimmere transacties tussen verschillende soorten contracten en cryptomunten mogelijk.

Met een team van 17 man is er vier jaar lang hard gewerkt aan de UBIX-blockchaintechnologie en het resultaat is hier. De technologie maakt het mogelijk om gevoelige gegevens tussen verschillende applicaties uit te wisselen zonder gateways te gebruiken. Zo wordt de relatie tussen gebruikers en zogeheten node holders juridisch vastgelegd. Ook hebben de gebruikers van dit UBIX-netwerk de mogelijkheid om eigen blockchains aan te maken waarmee allerlei bedrijfsprocessen en activiteiten worden ondersteund. Om de verschillende interne applicaties met elkaar te integreren heeft UBIX zelfs een interface gemaakt.

SilentNotary maakt fraude onmogelijk

Maak kennis met SilentNotary, één van de eerste toepassingen binnen het netwerk van UBIX. Het is een gedecentraliseerde dienst die zorgt voor de bevestiging van activiteiten op de blockchain. Vervalsing wordt onmogelijk doordat SilentNotary gebeurtenissen omzet in juridisch significante bewijzen en eigenaren een unieke vergrendelde code van de gegevens ontvangen. Veiligheid staat dus op #1.

UBIX brengt de cryptomunt UBX tot leven

De cryptomunt UBX maakt de transacties binnen de UBIX-blockchaintechnologie mogelijk. Je kan losse UBX-tokens kopen op exchanges. Een tijdje terug was dit alleen mogelijk met Etherium, maar daar hebben ze sinds kort verandering in gebracht. Nu is het ook mogelijk om UBX-tokens aan te schaffen met USDT, via onder andere KuCoin, Uniswap en Hotbit.

De waarde van UBX is een lange tijd vrij stabiel gebleven, maar daar is sinds eind maart verandering in gekomen (zie grafiek hieronder).

UBX koers nieuw

Zoals je in de bovenstaande grafiek kan zien, is waarde is explosief gestegen met een absoluut hoogtepunt op 11 april 2021. Op die dag steeg de munt naar een waarde van maar liefst €0,003729. Vergelijk je dat toppunt met de waarde van UBX op 4 januari 2021 (= €0.00009), dan kom je uit op een stijging van ruim 4000%.

Staking met UBX loont

Dat staking met UBX loont, dat is eigenlijk een understatement. Op jaarbasis is het overall rendement momenteel zo’n 44%. Dit komt mede door de dagelijkse airdrops. Denk jij aan het vasthouden van de munt middels staking? Dan komt daar nog een extra rendement van 20% bovenop. Ka-ching! Wanneer steeds meer mensen gebruik gaan maken van UBX, dan zal dit percentage alleen maar toenemen. Ben je benieuwd hoeveel jouw UBX-tokens waard zijn? Check dan de deze handige site. Zo zie je binnen no-time hoeveel het is in dollars.

Check hoeveel winst je maakt met UBX-tokens UBIX

In samenwerking met UBIX