Hoe je het ook wendt of keert, wanneer je jouw droomwoning gaat samenstellen zal een man direct aan een aantal stijlvolle meubels, accessoires en gadgets denken. Die robuuste leren bank waar je al jaren verliefd op bent, die enorme televisie waarop jij Peaky Blinders kan bingewatchen of die leipe whiskykaraf waar jij jouw vrienden mee wil imponeren; het zijn dingen waar veel mannen van dromen. Echter wordt vaak niet direct gedacht aan een vloerkleed. Zonde, als je het aan ons vraagt.

Wat voor vloerkleden passen goed in een mannelijke woning?

Met vloerkleden maak jij jouw woning pas écht af. En je verkijkt je erop hoeveel voordelen een tapijt wel niet met zich meebrengt. Een stijlvol tapijt geeft jouw woning niet alleen veel sfeer en karakter, het werkt ook nog eens geluiddempend én houdt warmte vast. Onmisbaar.

vloerkleden voor heren

Wij selecteerden vijf stijlen vloerkleden waarmee jij jouw droomwoning afmaakt. Check it out:

Perzische vloerkleden

Ben jij op zoek naar een tapijt dat de aandacht trekt? Dan is een Perzisch tapijt ongetwijfeld the way to go. Pas op dat je deze niet verwart met een Oosters tapijt. Oosterse tapijten kunnen uit meerdere landen in het Midden Oosten komen, in tegenstelling tot Perzische tapijten. Échte Perzische tapijten komen oorspronkelijk uit Iran. Good to know.

Perzisch kleed tapijt

Dit type tapijt komt voor in talloze kleuren, waardoor er voor ieder wat wils is. Zo kan je gaan voor een opvallende dieprode kleur die de show volledig steelt of voor een neutraal stonewashed tapijt dat de perfecte balans creëert tussen jouw verschillende meubels en accessoires.

Perzisch tapijt

Bidjar

Kelim €7.450 Shop nu
oosters tapijt

Kazak

Kelim €4.450 Shop nu

 

Eén ding is zeker: de drukke Oosterse prints herken je uit duizenden. Als jij jezelf verzekert van een Perzisch vloerkleed, dan haal je een tijdloos item in huis die nooit – maar dan ook écht nooit – uit de mode zal raken. Kortom: een all-time klassieker onder de tapijten.

Vintage vloerkleden

Vintage. Al bij dat woord begint ons hart sneller te kloppen. Vrijwel alles waar ‘vintage’ voor staat, beschikt over een hoge dosis stijl. Vintage auto’s, vintage horloges, ga zo maar door. Dit geldt ook voor vintage tapijten; en hoe.

vintage tapijt

Vintage tapijt

Kelim €1.950 Shop nu
vintage tapijten

Vintage tapijt

Kelim €575 Shop nu

De vintage vloerkleden worden gekenmerkt door de ‘gebruikte’ look. Een gewassen uitstraling die de indruk wekt dat je het tapijt al ingewoond hebt; in de goede zin van het woord. Deze mannelijke uitstraling gaat perfect samen met een industriële woonstijl. Als jij een man bent die houdt van deze stijl, ga dan absoluut voor een vintage vloerkleed. Zie je hem al liggen? Bij je leren sofa en je metalen/glazen salontafel. Een perfecte combinatie.

Berber vloerkleden

Dit is misschien wel een van onze grootste favorieten. Doordat Berber vloerkleden zijn gemaakt van wol, zijn ze waanzinnig zacht aan de voeten. Dat is toch precies hetgeen wat je verlangt van een vloerkleed?

berber vloerkleden

Stel je voor: je komt thuis van een zware werkdag, trekt je sneakers uit, schenkt jezelf een rokerige whisky in en ploft neer in je waanzinnig stijlvolle leren fauteuil. Dit alles wordt alleen maar beter met een zacht kleed onder de voeten. Een ultiemer relax moment bestaat er bijna niet.

wol vloerkleed wit

Berber Safi

Kelim €459 Shop nu
berber vloerkleed

Firenze

Kelim €882,00 Shop nu

Berber kleden komen vooral voor in rustige zachte kleuren. Beige en gebroken wit staan dan ook geweldig bij een houten vloer. Wanneer je de ruimte waarin het kleed ligt ook nog aankleedt met een aantal mannelijke planten heb jij jouw ultieme rustplek te pakken.

Patchwork vloerkleden

Je herkent patchwork vloerkleden vooral aan het patroon. ‘Patchwork’ betekent letterlijk vertaald ‘lapwerk’. En in dit geval geldt what you see is what you get. 

Dit is zonder enige twijfel een van de mannelijkste kleden ooit, met een opvallende mix van modern en klassiek. Ook dit kleed gaat perfect samen met een industriële woningstijl. Niet alleen door het kenmerkende patroon, maar ook juist door het kleurgebruik van de kleden.

patchwork kleden

Patchwork tapijt

Kelim €700 Shop nu
tapijt met vlakken

Patchwork tapijt

Kelim €700 Shop nu

De grijze basis geeft de Patchwork tapijten een soort van metalic feeling. De robuustheid spat er vanaf. Afhankelijk van jouw voorkeur kan je gaan voor een subtiel tapijt of juist voor eentje die door feller kleurgebruik een ietwat modernere uitstraling heeft.

Moderne vloerkleden

Mocht je geen fan zijn van een Perzisch vloerkleed, maar wel houden van een opvallende print. Dan zijn er talloze moderne vloerkleden. De prints van deze kleden kunnen alle kanten op gaan, dus je zal hoe dan ook jouw droomkleed vinden.

vloerkleed

De moderne vloerkleden kan je zien als kunst op de muur, een waar schilderij op de grond. Behandel hem dan ook zo. Hij mag best in de woonkamer in de spotlights staan. Dat verdient ie.

vloerkleed met print

Gravity

Kelim €6.265 Shop nu
vloerkleed

Khashkuli

Kelim €6.250 Shop nu

Al met al verdient elk mannelijk huis een vloerkleed. Bezoek de website van de specialisten van Kelim en verwen jezelf met het kleed van je dromen.