Noodlesoep is populair comfort food dat op veel plekken in Azië wordt gegeten, op allerlei verschillende manieren. Ideaal om je maten of partner mee te verrassen, want wie houdt er nou niet van om getrakteerd te worden op een verwarmend, smaakvol gerecht? Hier vind je 5 tips om zonder veel moeite en in weinig tijd een geslaagde noodle night te organiseren.

1. Zorg voor een goede basis

Bouillon is de basis van elke noodlesoep en daarmee dé smaakmaker van het gerecht. Je kunt een bouillon maken op basis van vlees, vis of een vegetarische optie zoals zeewier of shiitake. Een goede bouillon is dus cruciaal, maar je hebt na een drukke werkdag natuurlijk geen tijd en zin om de bouillon uren te laten trekken. Maak daarom de bouillon in het weekend alvast klaar en vries ‘m in. Zo zet je op een doordeweekse dag snel een lekker gerecht op tafel en scheelt het je veel tijd bij het voorbereiden van een etentje.

2. Bouw je eigen toppings bar

Een noodlesoep is niet compleet zonder lekkere verse ingrediënten. Hoe chill is het om je gerecht te pimpen met kleurrijke toppings zoals lente-ui, nori en verschillende paddenstoelen? Bij een noodle night met gezelschap zal iedereen aan de tafel een andere smaakvoorkeur hebben. Van vegan tot kipliefhebber en van koriander-lover tot koriander-hater. Door de toppings in bakjes op te dienen en ze uit te stallen als bij een buffet, kan iedereen pakken wat ‘ie lekker vindt. Dat scheelt jou tijd, want je hoeft niet meerdere versies van het gerecht te maken.

3. Ga voor een snelle (én lekkere) oplossing

Het maken van noodlesoep kan best een tijdje duren. De bouillon moet lang trekken voor een rijke smaak, de groenten moeten gesneden worden en misschien wil je er nog wel een gekookt eitje bij. Maar wanneer je druk bent, kies je natuurlijk graag voor een makkelijke optie. Om tijd te besparen kun je de bouillon de dag van tevoren of in het weekend maken of voorgesneden groenten gebruiken. Maar het kan nog makkelijker: Albert Heijn heeft nieuwe noodlesoep bowls in het versschap. Je bereidt deze volwaardige maaltijdsoep in 3 minuten in de pan of magnetron. Door de verse ingrediënten, waaronder veel knapperige groentes, heb je de ervaring en vitamines van een vers gekookte maaltijd, maar dan in enkele minuten. Deze noodlesoepen zijn er op basis van shiitake, garnalen of kip. Tip: slurpen mag.

albert heijn
Albert Heijn

4. Zorg voor leuke aankleding

Een gerecht kan nog zo lekker zijn, het oog wil ook wat. Zorg dat tijdens jouw noodle night niet alleen het eten, maar ook de sfeer goed is. Leg een mooi kleed op tafel en dien de gerechten op in stijlvolle kommen. Eetstokjes en noodlesoeplepels mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Want als we het doen, doen we het goed. Toch, mannen? Kies daarbij voor herbruikbare eetstokjes zodat je er keer op keer plezier van hebt.

5. Schakel hulptroepen in

Een geslaagde noodle night is natuurlijk niet compleet zonder leuk gezelschap. Komt een grote vriendengroep over de vloer dan is dat heel gezellig, maar het kost natuurlijk ook veel tijd om voor zoveel mensen te koken. Laat ze daarom een handje helpen. Maak er een potluck diner van waarbij iedereen wat lekkers meeneemt of laat een vriend een voorgerecht maken en vraag een ander voor het dessert. Dan hoef jij alleen nog het hoofdgerecht te bereiden. Vraag een vriend misschien zelfs om al wat eerder aanwezig te zijn en jou te helpen met groente snijden en tafeldekken. Waarschijnlijk vindt iedereen het alleen maar leuk om bij te dragen aan het diner, en het geeft jou de kans om met volle aandacht van het gezelschap te genieten!