Jij wil al een tijd starten of bent net begonnen met handelen van Bitcoin en andere cryptomunten. Je hebt interesse in de digitale munt en wil graag weten hoe je het beste een goed portfolio op kan bouwen. De afgelopen tien jaar leert dat Bitcoin altijd naar een hogere prijs gaat. Onze vriend Nick Allen kan je er alles over vertellen.

1. Maak een plan

Het is belangrijk dat je een plan hebt en kijkt naar de lange termijn. Hierdoor ben je minder emotioneel betrokken. Iemand die uit emoties handelt, maakt eerder fouten dan goede keuzes. Je investeert in een markt die schommelingen kent, waardoor je zowel rode cijfers als groene cijfers gaat meemaken. Zorg dat je daarom kijkt naar een tijdbestek van een aantal jaar met een duidelijke doelstelling. Schrijf bijvoorbeeld een bedrag op dat je zou willen bereiken met je investering.

Om dat voor elkaar te boksen, is punt 2 een goede strategie.

2. Koop iedere maand een beetje

De beste tijd om te kopen is enkel achteraf te bepalen. Het is daarom verstandig om regelmatig te kopen in plaats van één keer, waardoor je het gemiddelde van de markt koopt. Het is verstandig om te kopen op rode dagen. Het beoogde doel is om de gemiddelde prijs van de investering zo laag mogelijk te houden. Iedere keer dat je onder deze prijs koopt, maakt het je investering gunstiger. Dus als de markt een flinke dip maakt, is het een seintje om bij te kopen. Op deze manier bouw je jouw portfolio duurzaam op.

3. Koop Bitcoin en cryptomunten op een veilige plek

Op het internet worden op ontelbaar veel plekken digitale munten aangeboden. Wij adviseren een Nederlandse en betrouwbare partij die bij de Nederlandse Bank is aangesloten en veiligheid voor zijn gebruiker waarborgt. Litebit is zo’n partij die aan deze eisen voldoet, maar zich ook kenmerkt met een uitstekend gebruikersgemak en een klantenservice die te bereiken is per telefoon. Dat is een unicum in deze markt.

De online crypto broker LiteBit beschikt over ruim 60 voorgeselecteerde munten. Natuurlijk Bitcoin, maar ook andere bekende munten zoals Ethereum, Cardano en de populaire meme coin Dogecoin. Deze munten zijn makkelijk aan te schaffen, waardoor het ideaal is voor startende beleggers.

LiteBit geeft de mogelijkheid om zowel via de site als via app op je telefoon te handelen. Via deze link kan jij een account aanmaken om vervolgens van je eerste crypto aankoop een feit te maken.

4. Welke munten koop je?

Het is verstandig om in cryptomunten te investeren met een grote marketcap en natuurlijk een project waar jij in gelooft. Deze coins stijgen namelijk geleidelijk met de groei van de markt. Hierdoor zal de prijs stabieler zijn dan bij kleinere marketcaps. Wel geldt de regel in crypto dat hoog risico ook zorgt voor hoog resultaat.

Coins die gehypet worden op het internet hebben een hoog volatiliteit gehalte. Dit wil zeggen dat deze  – volgens crypto termen – kunnen moonen, maar ook hard kunnen dalen als de interesse minder wordt. Je kan zeker met een deel van je portfolio een risico nemen, maar zorg dat je ten alle tijden een goede mix bewaart. Wees daarbij ook niet te hebberig. Als je risicovolle investering zeer winstgevend is, dan is het uitcashen vaak een goed idee.

5. Blijf op de hoogte middels succesvolle traders op Twitter

Twitter is de plek om alles over Bitcoin en andere cryptomunten te volgen. Twitter oprichter Jack Dorsey is dan ook groot fan van deze digitale munt en komt daar ook publiekelijk voor uit met uitspraken dat Bitcoin kan leiden tot wereldvrede. Een interessante Twitteraar is onder andere de Nederlandse Crypto Mich. Hij voorziet zijn volgers van de laatste updates over de markt op een zeer duidelijke en makkelijke manier. Hij benadert de markt vanuit technische analyses, waarbij hij kijkt naar instapmoment op basis van marktbewegingen. Een andere interessante Twitteraar is Willy Woo. Hij kijkt naar signalen in de markt en waar deze zich heen bewegen. Zijn materie is een stuk ingewikkelder, maar zeker interessant voor men die wil leren over de crypto markt.

Ben jij klaar om je eerste investering te maken?