Geïnspireerd door The Club of 27

We zijn allemaal wel bekend met de namen Kurt Cobain, Jimi Hendrix en Amy Winehouse; stuk voor stuk artiesten die op een veel te jonge, 27-jarige leeftijd overleden op tragische wijzen. Zij symboliseren hoe desastreus het leven in de schijnwerpers kan zijn, vaak gekenmerkt door overmatig gebruik van alcohol en verboden middelen. Het leven van een bekende artiest is namelijk niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Iets wat de nieuwe show Forever Young maar al te goed aan weet te kaarten, op een next-level manier.

forever young theater amsterdam

De ‘Club van 27’. Het is de benaming voor een groep wereldberoemde muzikanten die op 27-jarige leeftijd het tijdelijke met het eeuwige verwisselde. Deze oorspronkelijke ‘groep’ bestond uit Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Hoplin, Jim Morrison en Kurt Kobain, maar kan vandaag de dag jammer genoeg aangevuld worden met andere grote namen uit de muziekindustrie. Niet alleen in de vorige eeuw, maar ook zeker vandaag de dag kampen artiesten met deze duistere kant van de fame. Juist deze donkere, toxic kant staat centraal in de nieuwe theatervoorstelling Forever Young.

Forever Young: next generation theater

Forever Young is een next-level theatervoorstelling met een energieke mix van elektronische muziek (Don Diablo), een mash-up dans (Timor Steffens) en 360˚-cinema (Levan Tsikurishvili). Kortom, een totaal-ervaring die jij nog nooit eerder hebt meegemaakt op dergelijke wijze. De show richt zich op het inspirerende verhaal van deze mythische ‘Club van 27’ en brengt de glorieuze kanten én de schaduwkanten van het leven in de schijnwerpers aan het licht. Dit leven is voor veel artiesten het ultieme streven, maar kent ook zeker diepe dalen.

Vanaf 1 april tot en met 16 april kan jij deze waanzinnige show iedere donderdag tot en met zondag bijwonen. De iconische Club Escape Amsterdam wordt omgetoverd tot een waar theater. De originele prijs van een regular kaartje is 54 euro, maar met de actiecode ‘Lucky27’ kan jij nu al de tickets scoren voor slechts 27 euro. Check de website Foreveryoungtheshow.com voor meer informatie en de prijzen van de verschillende soorten tickets.

Het verhaal en de hoofdspelers van de show

De voorstelling vertelt het verhaal van de jonge artiest Liam Nova. Hij is van jongs af aan al bezeten van het schrijven en produceren van muziek. Wanneer de prestigieuze manager Larry hem onder zijn hoede neemt, verandert het leven van Liam abrupt. Zijn carrière krijgt een enorme boost en eindelijk kan Liam zijn lang gekoesterde dromen waarmaken. Hij belandt in een wereld waar niks onmogelijk lijkt en iedereen hem adoreert, zoals een echte ster. Zoals we zeiden: voor veel mensen het ultieme streven.

forever young theater amsterdam

Niemand ziet echter de diepe dalen waartegen Liam vecht. De dalen van de enorme druk en de eenzaamheid die bij dit celebrity-leven komen kijken. Iets wat vandaag de dag ook zeker nog in real-life voorkomt. De hoofdrollen van de show worden gespeeld door niemand minder dan Daan Schuurmans, Denzel Chain en Sherafa Yorks.

Of je nou een avond uit met je vrienden wil plannen of verantwoordelijk bent voor een onvergetelijk vrijgezellenfeest, deze show zal het perfecte begin van jullie avond zijn. Bestel je kaarten via Foreveryoungtheshow.com en vergeet niet de actiecode ‘Lucky27’ te gebruiken.