Hoe krijg je wittere tanden?

Een schoon gebit kent meerdere voordelen. Niet alleen word jij zelfverzekerder van een mooie rij witte tanden, vrouwen vinden een mooi gebit ook een van de aantrekkelijkste kenmerken bij de man. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat een slecht gebit de #1 afknapper is op een eerste date, gevolgd door een slechte adem. Dat zegt genoeg, toch?

Vandaag de dag is het doodnormaal om jezelf een plezier te doen met het witter maken van je tanden. Echter zijn er verschillende manieren waarop jij dit kan aanpakken. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Don’t worry, we’ve got your back.

1. Gebruik een goede tandenbleekset

Tanden bleken bij een tandarts of een kliniek voelt voor veel mensen vertrouwd, laten we vooropstellen dat we dat volkomen begrijpen. Echter is er vaak een groot nadeel aan deze wijze van het bleken van de tanden ten opzichte van thuis je tanden bleken: het prijskaartje. Verder kost het natuurlijk ook meer tijd om een afspraak te maken én een bezoek te brengen aan een kliniek; en dan moet de behandeling zelf nog gebeuren.

Het is dan ook het overwegen meer dan waard om zelf aan de slag te gaan met het thuis bleken van je tanden. Dit kan je doen met een goede tandenbleekset. Het is echter wel belangrijk dat jij je goed inleest wanneer jij aan de slag gaat met een van deze tandenbleeksets. Gelukkig bieden wij de helpende hand tand.

Thuis tanden bleken

Een aanrader van de redactie: met de tandenbleekset van SmileWhite krijg je tot acht tinten wittere tanden. Deze sets krijgen op Trustpilot een uitstekende klantenbeoordeling van 4.5 / 5 sterren en SmileWhite werkt met een ‘niet goed geld terug’-garantie en snelle levering, ideaal dus om thuis je tanden mee te bleken.

Als het om je eigen lichaam gaat, dan wil je natuurlijk weten of alles wel zo veilig is. Don’t worry, hier is natuurlijk aan gedacht. Door toonaangevend instituut Elsevier is bewezen dat de gel-formule van SmileWhite effectief én veilig is. Deze unieke gel is gebaseerd op het bestanddeel PAP en vrij van peroxide, waardoor het de vlekken aan het oppervlak van de tanden verwijdert zonder het glazuur aan te tasten.

smilewhite tandenbleekset

Bleekset

SmileWhite €49.95 Shop nu

Je tanden thuis bleken gaat bovendien veel sneller dan je denkt. Met deze set ben je slechts 10 minuten per keer bezig, hoe relaxt! Zo kan je het gewoon in je dagelijkse routine opnemen, terwijl jij je baardje aan het trimmen bent voor de volgende dag. Na slechts 6 dagen gebruik zal je al resultaat merken. Wanneer je graag wil shinen met een blijvende rij witte tanden, dan wordt er geadviseerd om deze 6-daagse tanden bleken kuur iedere maand te herhalen. Het grote voordeel hiervan is dat je niet een volledig nieuwe tandenbleekset aan hoeft te schaffen. Je kan gewoon de refill gels via de website van SmileWhite bestellen voor een paar tientjes.

Check hieronder de video hoe jij zelf thuis je tanden kan bleken met de tandenbleekset van SmileWhite:

 

Bestel de SmileWhite tandenbleekset nu voor een bedrag van slechts 49,59 euro via deze link.

2. Eten, drinken en roken

Dit puntje valt onder het motto: voorkomen is beter dan genezen. Eigenlijk geldt dit motto in vrijwel iedere situatie, dus ook voor de zorg voor je gebit. Het gaat hier niet alleen om het goed schoonmaken, maar ook om jouw dagelijkse gewoonten. Er zijn bepaalde voedingsmiddelen en dranken die ervoor zorgen dat jouw tanden verkleuren. Beperk bijvoorbeeld jouw consumptie van koffie, thee, wijn en producten met een hoog zuurgehalte, zoals sportdranken. Betere opties zijn glazen water en veel verschillende groenten en fruitsoorten als appels, peren en ananassen.

Misschien nog wel zorgwekkender is het rookgedrag van de mensen in ons land. Uit de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor 2018 van het CBS, in samenwerking met het RIVM en het Trimbos-instituut, is namelijk gebleken dat maar liefst 22,4 procent van de volwassenen wel eens rookt. Dit is bijna één op de vier Nederlandse volwassenen. Hoewel het negatieve effect van roken op de longen allang duidelijk is, moeten we ook het effect op het gebit in de spotlights zetten. Door roken wordt het tandglazuur aangetast, wat zorgt voor tandverkleuringen. Ook hebben rokers vaak meer tandplak en tandsteen dan mensen die niet roken, wat op zijn beurt weer ontstoken tandvlees tot gevolg kan hebben. Kortom: roken is zeer slecht voor de mondgezondheid.

3. Goed poetsen en bezoek regelmatig de tandarts en mondhygiënist

We hoeven je niet meer te vertellen dat je minimaal tweemaal per dag je tanden hoort te poetsen voor zo’n twee minuten lang, dat weet iedereen wel. Gebruik dagelijks een elektrische tandenborstel (deze verwijdert 70% meer tandplak dan gewone tandenborstels) en ga tand voor tand aan de slag. Het klinkt zo simpel, maar uit onderzoek van Oral-B blijkt dat maar liefst 54 procent van de Nederlanders het tandenpoetsen regelmatig overslaat en 63 procent vindt dat zij hun mond niet zo goed verzorgen als dat zij dat willen. Opvallend, want het begint toch echt bij jezelf.

En mocht jij eigenlijk geen problemen hebben met het verzorgen van je tanden en denken dat alles in orde is met je gebit, ook dan is het belangrijk om regelmatig een tandarts en mondhygiënist te bezoeken. Doe dit zeker eens in de 6 maanden, zodat je er zeker van bent dat je op de goede weg bent. Niet alleen kunnen zij deskundig advies geven over het bleken van je tanden, ook kan een schoonmaakbeurt wonderen doen. Een mondhygiënist kan tandplak en tandsteen verwijderen van plekken waar jij zelf moeilijk bij kan komen én kan je tanden polijsten. Dit zorgt er wel degelijk voor dat jij zichtbaar wittere tanden hebt.

Dus droom jij van een witter gebit? Maak van deze dromen dan werkelijkheid. Verzorg je tanden goed, let op jouw dagelijkse gewoontes en bestel de tandenbleekset van SmileWhite.

In samenwerking met SmileWhite