Talisker en Parley helpen samen de wereld

Vandaag (8 juni 2023) is het World Ocean Day, een dag waarop wat extra aandacht wordt besteed aan de impact van ons handelen op de oceaan. Wil jij een helpende hand bieden én je tegelijkertijd een (letterlijk) sterk vaderdagcadeau scoren? Dan is de nieuwe limited edition fles van Talisker jouw way to go.

Het welbekende Schotse whiskymerk Talisker en milieuorganisatie Parley for the Oceans slaan hun handen ineen voor een zeer unieke samenwerking. Samen lanceren zij een limited edition fles genaamd ‘Wilder Seas Single Malt Scotch Whisky’. Het mooiste van alles: bij verkoop van iedere fles doneert Talisker €3,- aan Parley om de oceanen te beschermen. Naast het feit dat jouw vader dus kan genieten van een overheerlijke whisky, lever jij met de aanschaf van dit vaderdagcadeau ook een bijdrage aan een betere wereld. Cheers!

parley whisky cadeau vader

Talisker is – sinds de oprichting in 1830, toen de gebroeders MacAskill van Eigg naar Skye roeiden om een distilleerderij te beginnen – gevestigd aan de kust van  het eiland Skye in Schotland. Hierdoor kent het whiskymerk een sterke connectie met de natuur, en de oceanen in het bijzonder. Samen met Parley zetten ze zich al jarenlang in om het behoud van oceaan ecosystemen over de hele wereld te ondersteunen. Met deze  samenwerking leggen ze de nadruk op een zeer speciaal fenomenen: de kelpwouden.

Kelpwouden zijn als het ware te zien als de oerwouden van de zee, welke onder het wateroppervlak liggen. Deze bevatten een enorme mariene biodiversiteit, zuiveren het omringende water, reguleren de PH-waarde, houden koolstof vast, geven zuurstof af, beschermen kustlijnen tegen stormen en erosie én beschermen ons allemaal tegen erge gevolgen van klimaatverandering. Kortom, ze zijn onmisbaar voor de oceanen en spelen een cruciale rol in de gezondheid van onze planeet. Echter verdwijnen ze vier keer sneller dan regenwouden, en juist daar zit het grote gevaar. Met de nieuwe limited edition whisky proberen ze samen geld in de zamelen voor het behoud van drie vitale projecten van kelpwouden, voor de kusten van Schotland, Zuid-Afrika en Chili.

wat geven voor vaderdag 2023

Cyrill Gutsch, oprichter en CEO van Parley, vertelt het volgende: “Uit een recente studie blijkt dat vandaag de dag slechts 13% van de wereldzeeën geclassificeerd zijn als echt wild. Het is de gezamenlijke missie van Talisker en Parley om onze bedreigde, wilde oceanen te beschermen. Dat doen we door een baanbrekend onderzoek naar kelpwouden in Schotland te ondersteunen, het in Zuid-Afrika onderhouden van duizenden typen kelpwoud welke nergens anders ter wereld te vinden zijn en in Chili de rijke ecosystemen van kelpwouden te beschermen voor het levensbestaan van bedreigde waterdieren.”

Wilder Seas Single Malt Scotch Whisky

Niet alleen met de donaties is er gedacht aan de wereld om ons heen, Talisker en Parley zorgen voor the whole package (letterlijk en figuurlijk). De verpakking van de gelimiteerde Wilder Seas Single Malt Scotch Whisky is de eerste volledig gerecyclede, kartonvrij en van biobrandstofgemaakte fles van Talisker ooit. Uit onderzoek is gebleken dat het Schotse whiskymerk met het doorvoeren van acties de uitstoot van glazen flessen voor het product met maar liefst 83% verlaagt én de totale koolstofuitstoot van alle verpakkingen zelfs met 77% vermindert. Hiermee biedt Talisker een helpende hand om de oceanen te beschermen en maakt het whiskymerk een aanzienlijk verschil.

unieke fles whisky talisker speciaal limited edition

Niet geheel onbelangrijk: de smaak van dit – in onze ogen – #1 cadeau voor Vaderdag. Je wil hem – als verfijnde borreldrinker – natuurlijk wel in de watten leggen met een onvergetelijke smaaksensatie. Deze speciale whisky is de allereerste Talisker die afgewerkt is in Franse eiken XO cognacvaten. Dit geeft de whisky een rijke en complexe smaak van rook en kruiden die overgaan in – jawel – zeezout. De zachte tonen van gestoofde rozijnen en pruimen geven deze whisky een krachtige, fruitige smaak.

“Een rijk, complex en sterk samenkomen van aroma’s. Een smaak die puur Talisker is, met gedroogde fruitigheid toegevoegd”. – Charles Maclean (geprezen whiskykenner).

De Wilder Seas Single Malt Scotch Whisky van Talisker is wereldwijd verkrijgbaar bij geselecteerde retailers en de website van Malts voor een RRSP van €89,99.

talisker malts te koop fles cadeau

Wilder Seas

Talisker €89,99 Shop nu

NIX18: Geen 18? Geen alcohol.

In samenwerking met Talisker