Garmin komt met twee nieuwe smartwatches

In iedere branche is er een handvol merken die de show steelt. Dat de wereld van smartwatches anders is dan die van ‘normale’ horloges, dat hoeven we je vast niet te vertellen. Garmin is één van die merken die op het gebied van smartwatches uitblinkt en dat bewijzen ze keer op keer. Door het grote aanbod aan apps en functies zijn de smartwatches van Garmin waanzinnig populair. Niet alleen onder de sporters, maar ook bij iedereen die van een mooie smartwatch houdt. Om het hart van de gadgetliefhebber nog maar een keer sneller te laten kloppen, introduceert Garmin nu smartwatches met features waarmee je je gezondheid en fitheid heel goed in de gaten kunt houden.

De mogelijkheden van de Venu 2 en de Venu 2S zijn eindeloos

Met de Venu 2 en de Venu 2S introduceert Garmin health smartwatches voorzien van indrukwekkende functies zoals hartslagmeting, slaapmonitoring met een Slaap Score, stresstracking, ademhalingsactiviteiten om te ontspannen en de Body Battery functie (om aan te geven hoe het met je energieniveau is gesteld). Kortom: met deze horloges heb je een volledige gezondheidsgadget om je pols.

 

Naast gezondheid staat ook een actieve en fitte levensstijl centraal. De horloges zijn, net als andere smartwatches van Garmin, voorzien van 25 voorgeladen sport-apps, waarmee je wel een tijdje zoet bent. Hiermee kan je vrijwel al jouw sportactiviteiten registreren, van indoorklimmen en boulderen tot high intensity interval trainingen; niets is te gek. De mogelijkheden voor sporters zijn eindeloos.

Zowel de Venu 2 als de Venu 2S beschikken daarnaast over een ingebouwde GPS, hartslagmeting op de pols en workouts met animatie op het scherm. Die workouts kun je overigens zelf samenstellen met een keuze uit 1.400 oefeningen. Dit doe je in de Garmin Connect app en dan upload je je training eenvoudig naar je horloge. Nieuw zijn de geavanceerde krachttrainingsfunctie waarmee je kunt zien welke spiergroepen je traint, HITT-workouts en je fitnessleeftijd. Een ware alleskunner! 

Venu2S_HR_1000.31

Venu® 2S

Garmin €399,99 Shop nu
Venu2_HR_1000.39

Venu® 2

Garmin €399,99 Shop nu

Verder zorgen de nieuwe Venu smartwatches ervoor dat jij altijd connected bent. Zo kan jij in een oogopslag je e-mails en berichten checken door de smartphone meldingen, met Garmin Pay contactloos betalen en muziek streamen met Spotify. Andere apps en widgets zijn eenvoudig te downloaden via de Connect IQ Store.

In een aantal punten verschillen de twee smartwatches van elkaar. Zo is de batterijduur van de Venu 2 maar liefst elf dagen, wanneer hij in smartwatch-modus is. Dit houdt in dat de helderheid van het scherm op laag staat en muziek, wifi en de Pulse Ox-meting uitgeschakeld zijn. Wanneer je de Venu 2S in diezelfde modus laat staan, dan zal je hier tien dagen mee uit de voeten kunnen. Is je batterij bijna leeg en dien je hem nog even op te laden voordat je de deur uit gaat? Don’t worry, Garmin has got your back. Met de snellaadmodus kost het slechts tien minuten voordat je de smartphone hebt opgeladen om één dag in smartwatch-modus te zijn.

Garmin

Het oog wil ook wat en dat snappen ze bij Garmin maar al te goed. De Venu 2S horloges hebben een diameter van 40 mm en de Venu 2 horloges een diameter van maar liefst 45 mm. Maar niet alleen de formaten zorgen ervoor dat de horloges echte eyecatchers zijn, ook het uiterlijk is indrukwekkend. De roestvrijstalen sierranden en de siliconen polsbanden zorgen voor een minimalistisch en sportief uiterlijk. Het is dus ook zeker mogelijk om de horloges om je pols te rocken wanneer jij in je witte overhemd plaatsneemt op het terras. 

 

Venu® 2S

Venu® 2S

Garmin €399,99 Shop nu
Venu® 2

Venu® 2

Garmin €399,99 Shop nu

Beide modellen kan je nieuw aanschaffen voor een bedrag van €399,99. In totaal zijn er vijf verschillende kleurcombinaties van de Venu 2S en drie van de Venu 2. Ook is het mogelijk om talloze verschillende gekleurde polsbanden in siliconen, nylon, suède en leer om het horloge te doen. Zo is er voor ieder wat wils. Check de website van Garmin voor meer info over de nieuwe smartwatches.

In samenwerking met Garmin