De nieuwe Google Pixel Tablet

En onze eerste gedachte was ook: ja hoor, een tablet. Wat moeten we ermee? Net geen computer, net geen telefoon. Eigenlijk een beetje voor ouderen. Totaal herkenbaar, maar niet van toepassing op de Google Pixel Tablet.

Het oplaaddock maakt het verschil

We teasede het net al even, maar bij het aanschaffen van de Google Pixel krijg je meer dan alleen een tablet. Je krijgt er namelijk een bijbehorend oplaaddock bij: dit positioneert de tablet namelijk als een soort fotolijstje, wat het ideaal maakt om op je bureau of kast te zetten. En die functionaliteit heeft het ook! Wanneer de tablet niet actief wordt gebruikt, maar wel gestationeerd is in de dock kun je hem gebruiken om foto’s weer te geven. Hoe leuk?

google pixel tablet kopen nieuwste

Google Pixel Tablet

Google €679 Shop nu

En dan zijn we er nog niet: de dock fungeert namelijk ook als speaker! En dan maakt het niet uit of je Phil Collins of Jay-Z wilt pompen, het tilt de Google Pixel naar een net wat hoger niveau dan je standaard tablet.

Een bijzonder intelligente tablet

En met de Google Pixel tablet kan je natuurlijk gebruik maken van alle slimme features die de vrienden van Google hebben. Zo zit de Google TV widget geïntegreerd in de tablet, een uitkomst die al je 1200 streamingdiensten samenbrengt in één handige hub. Maar ook de Google Assistent is part of the package: ”Hey Google, wat voor weer wordt het vandaag?” terwijl je staat om te kleden. ”Hey Google, speel Una Paloma Blanca” terwijl je onder de douche staat. Of ”Hey Google, vertel me een mop” als je je net even wat minder voelt. En deze assistent is verder ook te integreren in de rest van je huis, mocht je geïnvesteerd hebben in een smarthome. Dus dat betekent de lichten aan-en-uit doen of de temperatuur omhoog gooien op een frisse middag in november. Super chill!

google nieuwe tablet kopen

En dan de specs!

Deze is voor de nerds onder ons, komt ‘ie: de LCD display heeft een resolutie van 2560 x 1600, er zitten vier (!!!) speakers in, twee links en twee rechts, en er zit een 8-megapixel webcam in deze bad boy. Ook in de achterkant zit een camera, waarmee je in combinatie met de Google Lens super makkelijk documenten kan scannen of gewoon fotootjes kan schieten. In de Pixel zit een Tensor G2 processor (Google’s eigen processor) en 8GB RAM. Ook heb je 128GB aan opslag maar voor 100 euro meer verdubbel je dit al.

Concluderend: het eindoordeel over de Google Pixel Tablet

In het kort, de Google Pixel Tablet biedt een hoogwaardige gebruikservaring, inclusief een oplaaddock met extra functies, slimme mogelijkheden via Google, indrukwekkende specs en veelzijdigheid voor dagelijks gebruik. Kortom, een aanrader voor wie op zoek is naar meer dan een standaard tablet.