Een mix(drank) van kunst en cocktails

Kunst en cocktails hebben één ding gemeen: ze prikkelen de zintuigen. Bij de pop-up bar ‘La Maison by Rémy Cointreau’ krijgen de gasten de kans om zorgvuldig samengestelde cocktails te drinken uit unieke kunstobjecten. De zogeheten ‘serving rituals’ zijn geproduceerd door Heinen Delfts Blauw en ontworpen door Pablo Lücker, de Nederlandse contemporary artist die bekend staat om zijn unieke ‘droomschrift’ waarmee hij verhalen vertelt in de vorm van kunst.

remy cointreau cocktails amsterdam cursus

Hoe de kennis en kunst achter de dranken van Rémy Cointreau het beste uitgelegd kunnen worden? Niet. Je kan ze beter ervaren. In de Delfts Blauw x Pablo Cocktail bar kan jij nu genieten van Margarita’s en Sidecars en de kunstwerken van Pablo himself (niet Picasso, al is Pablo Lücker wel naar hem vernoemd) ontdekken.

“Als contemporary artist is het fantastisch om te werken met een merk met zulk rijkelijk erfgoed. Inspiratie opdoen gaat bijgevolg vanzelf en dat is uiteindelijk alles wat ik nodig heb als kunstenaar.” – Pablo Lücker

Verder worden gasten uitgenodigd om een kijkje te nemen in de Cointreau Orangery Room, de Rémy Martin Lounge, Terroir & Provenance Room en Climate Room. ​Hier leer je alles over de terroirs en duurzaamheidsinspanningen van Rémy Cointreau.

Triptyque en de kust van foodpairing

Bij de uitzonderlijke Rémy Cointreau dranken horen natuurlijk ook hapjes van wereldklasse. Om deze speciale gelegenheid nog meer klasse te geven, slaat Rémy Cointreau de handen ineen met Michelin Green Star-restaurant Triptyque.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Triptyque (@restauranttriptyque)

Met lokale ingrediënten uit eigen tuin en de weelde van het Westland en Midden-Delfland worden verrukkelijke duurzame creaties gemaakt. Speciaal voor deze pop-up bar hebben de chefs/eigenaren van het Michelen-sterrenrestaurant (Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz) vijf unieke bites die Tryptique’s liefde en het respect voor terroirs representeren.

Haal de bartender in jou naar boven

Maar het gaat veel verder dan alleen het genieten van de verrukkelijke dranken en de daarbij behorende bites. Jij kan jezelf helemaal laten onderdompelen in de wereld van Rémy Cointreau middels inspirerende workshops (in kleine groepen) en speciale thema-avonden.

remy martin cointreau pop up bar amsterdam

Wil jij de kneepjes van het vak leren, dan is dit je kans. Meestermixoloog en merkambassadeur Thomas Timmermans geeft Mixology workshops om jou alle ins & outs van bartending te leren. Dit wordt gecombineerd met een Climet Fresk workshop, waarbij de klimaatkennis van de deelnemers wordt getest en verrijkt.

Last but not least, de thema-avonden. Deze avonden draaien om het vieren van de unieke universums van de Rémy Cointreau-groep met dj’s en gastbartenders van high-end bars Door 74 en The Tailor.

  • Cointreau zal de experience nights op 10 & 11 november elegant aftrappen met de aanwezigheid van niemand minder dan Alfred Cointreau.
  • Ontdek een ode aan de natuur tijdens The Botanist thema-avond die het botanische erfgoed van het Isle of Islay in de schijnwerpers zet op 12 & 19 november.
  • Voor wie op zoek is naar een eersteklas cognacervaring in combinatie met muziek uit de jaren 20 & 70, neemt Rémy Martin de pop-up over op 14, 17 en 18 november.

Check de website maisonremycointreau.com voor tickets, locatie en meer info.

Geen 18, geen alcohol.

In samenwerking met Rémy Cointreau