Wanneer een platform gaat beslissen om een mogelijke investering te financieren, zullen ze een stemmechanisme gebruiken. Dit stemmechanisme lijkt een goed idee, maar het remt innovatie van het bedrijf behoorlijk af. Dit komt omdat projecten fondsen willen werven, waardoor ze hun visie of idee veranderen en aanpassen aan de mogelijke investeerders.

Dit verandert een project op zo’n manier dat het aardig kan afwijken van het eerste idee. Het resultaat: gewijzigde projecten die niet of nauwelijks innoveren, investeerders die te horen krijgen wat ze willen horen in plaats van wat ze moeten horen en ambitieuze projecten die eindigen in de prullenbak. Allemaal erg zonde dus.

 

Het innovatieve platform Polygen

Om dit probleem aan te gaan introduceren wij Polygen. Een community’s launchpad dat wil experimenteren en innoveren zonder de gebruikelijke stemmechanismen. Dit betekent dat iedereen een project kan lanceren op Polygen, zonder daarvoor te hoeven betalen. Geen waanzinnige projecten die nooit van de grond komen omdat ze het vanaf het begin niet goed deden. Geen launchpad-vereisten meer, en geen pietluttige mensen die projecten vroegtijdig afwimpelen. Polygen voorziet in de behoefte van de blockchain een plek waar innovatie echt haar vleugels kan uitslaan.

Polygen new

Hoe maakt Polygen dit mogelijk?

Polygen begint met een fondsenwervende ‘marketplace’ voor projecten om vrij te experimenteren en te innoveren. De nieuw opgerichte projecten kunnen zelf alle criteria van de fondsenwerving bepalen. Ze kunnen beslissen hoeveel ze willen inzamelen, welk veilingmechanisme ze verkiezen, de manier waarop de tiers worden opgebouwd en hoe ze elke projectronde uitvoeren.

Polygen presenteert alle belangrijke projectinformatie die van belang zal zijn voor de investeerders. Deze factoren zijn de USP’s van de projecten, het belang voor de gemeenschap, leiderschap en bestaande investeerders. Daarna introduceren ze hun unieke liquidity seed funding mechanisme dat vervolgens door de gemeenschap kan worden gebruikt om een project te ondersteunen door het verstrekken van deze ‘seed’ liquiditeit. Simpel gezegd: in plaats van te stemmen, beslist de gemeenschap over het succes of falen van projecten door middel van fondsenwerving. Hoe meer fondsen, hoe meer investeerders en dus ook een succesvoller vooruitzicht

Geen beloftes, alleen bewijs

Polygen gelooft dat iedereen liquide startkapitaal kan verschaffen aan een project dat ze veelbelovend vinden. In plaats van dat het platform kiest welke projecten (waarschijnlijk) een succes zullen worden, is het aan het project zelf om te bewijzen dat hun belofte, product, team, visie en business model inderdaad zo veelbelovend zijn als ze zeggen. Gebaseerd op het succes van het initiële liquiditeits seed funding proces, zullen de projecten hun reputatie en gemeenschap opbouwen. De meeste investeerders zullen waarschijnlijk liquidity seeders volgen die zichzelf hebben bewezen. Aan de andere kant zullen projecten of teams met een slechte staat van dienst geen liquiditeit aantrekken en daarom niet doorgaan naar de fase van fondsenwerving.

Het spel veranderen, voor winst op lange termijn

Polygen focust zich op het succes van projecten op de lange termijn door de launchpad wereldwijd aan te pakken. Hiermee heeft Polygen een geweldige kans gecreëerd voor een grote en diverse gemeenschap. Het verfrissende seed funding proces is een proces dat langetermijninvesteerders paait en een bloeiend ecosysteem creëert voor zowel makers als investeerders. In dit ecosysteem zal de natuurlijke selectie ongewenste projecten uitsluiten, de veelbelovende projecten doorlaten, waardoor de potentieel goede projecten een grotere kans hebben op slagen.

Dus, als jij het type ‘moonboy’ bent en hoopt op snelle winsten of garanties om makkelijk x50 te gaan met een project, dan is Polygen niet het juiste platform voor jou. Wél wanneer je op zoek bent naar succes op lange termijn en eerlijke, innovatieve én ambitieuze projecten. Neem dan zeker even een kijkje naar het innovatieve platform Polygen.