De camera van de OnePlus 9 Pro maakt van jou een topfotograaf

Om een camera van wereldklasse te realiseren is het smartphonemerk een samenwerking aangegaan met de Zweedse cameraspecialist Hasselblad. Zo laten zij zien een smartphonecamera écht serieus te nemen en gaan ze de concurrentiestrijd aan met andere grote merken.

OnePlus 9 Pro smartphone goede camera

Wanneer je de nieuwe OnePlus 9 Pro voor de eerste keer in handen hebt, dan valt er één ding direct op: dit toestel is een camera-beest. De smartphone is rijk aan een heel eiland van sterke lenzen: een 48 MP hoofdcamera, 50 MP ultragroothoekcamera, 8 MP telefotocamera met 3,3x-zoom en een monochroomcamera.

OnePlus 9 Pro grijs

(8 GB RAM + 128 GB Storage)

OnePlus 9 Pro €899.00 Shop nu
9Pro Stellar Black 02-RGB

(12 GB RAM + 256 GB Storage)

OnePlus 9 Pro €999.00 Shop nu

William Rutten geeft tips: zo maak je goede smartphone foto’s

Het mag dus duidelijk zijn dat de camera de focus is van deze nieuwe smartphone. Maar dat is slechts stap #1 als het gaat om het maken van goede foto’s. Het gaat namelijk niet alleen om de apparatuur, maar je dient ook te weten hoe je alle tools moet gebruiken. En hoe krijg je dit beter onder de knie dan met de tips van een echte professional? Precies. Topfotograaf William Rutten vertelt hoe je met de OnePlus 9 Pro foto’s als een pro kan maken. Kijk en leer van de meester:

1. Breng details in beeld met de macrocamera

De OnePlus 9 Pro beschikt over een macrostand waarmee jij zelf de kleinste details in beeld kan brengen. Dit is dan ook niet voor niets een van de favoriete standen van topfotograaf William Rutten. Om te showen hoe scherp de foto’s in deze stand daadwerkelijk zijn, maakte William zelf de onderstaande foto van een model haar oog met make-up:

OnePlus 9 Pro macrocamera foto
Foto met de OnePlus 9 Pro (macrocamera)

Verder is dit dé stand voor gedetailleerde Food Photography of om de meest gedetailleerde natuurshots te maken. Hou de camera heel dicht bij hetgeen wat je wil fotograferen en je zal versteld staan van het vlijmscherpe resultaat.

2. Geef foto’s shine in het donker met de Nightscape modus

Ben jij iemand die het liefst heel jouw dag vast wil leggen? Dan zal je ongetwijfeld ooit gebaald hebben dat het gedurende de dag donker werd. Je foto’s worden wazig en hetgeen dat jij wil fotograferen komt niet meer tot zijn recht. Kortom: het wordt vrijwel onmogelijk om scherpe foto’s te schieten in het donker. Daar brengt OnePlus verandering in met de Nightscape modus.

Nightscape
Foto met de OnePlus 9 Pro (Nightscape Modus)

Deze modus maakt het mogelijk om in donkere lichtomstandigheden alsnog het allerbeste uit je foto’s te halen. De camera corrigeert direct en de sluitertijd wordt aangepast zodat de foto alsnog perfect belicht wordt. Perfect om bijvoorbeeld een stadsoverzicht te maken in de avond.

3. Schiet waanzinnige portretten met de Portrait Mode

Met de komst van de portret modus hebben de smartphone camera’s échte stappen gezet. Vandaag de dag is het een modus die simpelweg niet mag ontbreken op jouw nieuwe smartphone. Door het gebruik van deze modus kan jij – zoals de naam al zegt – prachtige portretten schieten.

portretfoto functie camera smartphone
Foto met de OnePlus 9 Pro (Portrait Mode)

De gesimuleerde scherptediepte zorgt ervoor dat het hoofdonderwerp op de foto scherp wordt weergegeven en de achtergrond onscherp wordt. Je kan tevens zelf de belichting corrigeren door op je scherm te drukken. Hiermee pas je als het ware de diafragma aan, wat handig is wanneer je jezelf in verschillende lichtomstandigheden bevindt. Het voelt dus daadwerkelijk alsof jij foto’s aan het schieten bent met een professionele camera.

4. Breng kleuren tot leven met de Pro-functie

De OnePlus 9 Pro kan als geen ander de ‘True Colours’ vastleggen op foto’s. De kleuren die jij dagelijks met je eigen ogen ziet, zullen identiek op je beeldscherm verschijnen na één druk op de knop.

OnePlus camera smartphone 9 Pro
Foto met de OnePlus 9 Pro (True Colours)

Nog niet overtuigd van de bovenstaande foto? Geloof dan de William Rutten himself op zijn woorden: “Het klopt exact, precies de kleur die mijn oog ziet geeft hij ook weer op het scherm.” En laat dat nou net het doel zijn van een camera.

5. Leg grote ruimten en rap-shots vast met de ultragroothoeklens

Weet je nog, die rap-foto’s van mannen als Eminem en Run-DMC? Die iconische shots waarop de personen naar de lens hangen en alles onderin de foto groter werd? Precies dat uit de camera springende effect kan jij creëren met de ultragroothoeklens.

Ultragroothoeklens OnePlus 9 Pro
Foto met de OnePlus 9 Pro (ultragroothoeklens)

Bovendien krijg je met de ultragroothoeklens nét wat meer in beeld, wat echt een verschil maakt. Zo kan jij grote museumruimtes of iedereen van je familie duidelijk in beeld krijgen.

High-end Smartphone OnePlus foto's maken

(8 GB RAM + 128 GB Storage)

OnePlus 9 Pro €899.00 Shop nu
9Pro Pine Green 06-RGB

(12 GB RAM + 256 GB Storage)

OnePlus 9 Pro €999.00 Shop nu

Al met al is deze telefoon het ultieme bewijs dat jij als amateurfotograaf zelfs zonder professionele apparatuur prachtige shots kan maken. Het enige wat je nodig hebt is de OnePlus 9 Pro. Check de website van OnePlus voor prijzen en meer info.

De OnePlus 9-serie is in samenwerking met Hasselblad ontwikkeld en legt de meest natuurgetrouwe kleuren vast, zodat je jouw True Colors kunt laten zien. Met de OnePlus 9-serie hebben we de missie om de ware kleuren van de wereld te ontdekken. Laat jouw True Colors zien door je foto’s te delen op jouw Instagram-feed met #TrueColorsNL en tag @OnePlus_BNL. Zo maak je kans om een OnePlus 9 Pro te winnen en een reis om de True Colors in de wereld te ontdekken.

In samenwerking met OnePlus