Hoe kijken we het EK voetbal?

Dagelijks zijn er drie wedstrijden te zien, verdeeld over de dag (15.00 uur, 18.00 uur en 21.00 uur). En je raadt het al: het Nederlands elftal speelt zijn eerste wedstrijd tegen Polen in de middag. Maar wat moet je doen als je dan aan het werk bent? Een vrije dag aanvragen? Of toch stiekem streamen op je telefoon?

Snapchat deed onderzoek naar de nationale fanbeleving onder de sportliefhebbers om te kijken wat wij nou écht overhebben om onze helden in Oranje te zien. Maar liefst 21% van de Nederlanders neemt vrij om een wedstrijd te kunnen zien. Daar is helemaal niks mis mee. Deze liefde voor het vaderland is zelfs iets wat ons een beetje trots maakt. Je hebt tenslotte gewoon je vakantiedagen en het is in onze ogen iets moois dat je deze gebruikt om de wedstrijden van het Nederlands elftal te checken. Viva Hollandia! 

snapchat onderzoek

Maar wat doet de rest van ons land? Meer dan de helft (54%) is helemaal niet zo onschuldig en checkt tijdens werk stiekem messaging apps (zoals Snapchat) en social media. Zeg maar doei tegen je focus. Het gaat echter nog een stukje verder dan dat. Zo’n 4% geeft openlijk toe dat ze zich ziek melden voor een wedstrijd… Nationale trots of een kwalijke zaak? Dat laten we maar even op de middenstip.

Sporters zijn anno 2024 zelf de nieuwskanalen

Uit datzelfde onderzoek van Snapchat blijkt dat vier op de tien sportliefhebbers bekende sporters volgt op sociale media en messaging apps zoals Snapchat. De nabeschouwingen verplaatsen zich steeds vaker naar de online wereld. En daar is een reden voor. 23% van de Nederlanders vindt dat ze een heleboel missen wanneer je tijdens een dergelijk eindtoernooi geen sporters volgt. En dat is ook logisch. Je mist gewoon net die toffe behind the scene-beelden.

Een tip om te volgen: Soufiane Touzani, dé pionier van het straatvoetbal. Door zijn goede connecties met alle ballers out there krijgen we ook nog eens een kijkje in het leven van veel profs. Op Snapchat deelt hij (met zijn 187.000 abonnees) veel video’s waar we challenges met bekende voetballers kunnen zien en kunnen genieten van zijn eigen fluwelen techniek. Kortom: dit is dé man to follow voor voetballiefhebbers.

In de video hieronder daagt Touzani de kersverse Oranje-international Tijjani Reijnders uit voor een paar tricks.

 

Sport verbindt, ook online

We weten als geen ander dat sport verbindt. Want let’s be fair:  we weten allemaal nog waar – en met wie – we waren toen Andrés Iniesta de bal voorbij Maarten Stekelenburg schoot tijdens de WK-finale van 2010. Hoewel dat een moment is waar wij liever niet aan terugdenken, kunnen we met zekerheid stellen dat sport op zo’n memorabel moment verbroedert. Anno 2024 gebeurt dit niet alleen meer offline in de plaatselijke kroeg, maar ook online op platformen als Snapchat.

 “Technologie heeft de manier waarop fans contact maken met de sport, sporters en elkaar veranderd. Sport brengt mensen samen, en zeker ook op Snapchat, waar we zien dat vrienden en families elkaar veelvuldig opzoeken om sport samen te beleven.” aldus Natascha Chamuleau, general manager bij Snap Nederland.

Snapchat steekt er met kop en schouders bovenuit op het gebied van sport. Gebruikers worden dichter bij de wedstrijden en hun favoriete sporters gebracht en door de AR-technologie doen ze er nog een schepje bovenop. Van het gebruik van een AR-gezichtslens om jouw clubbie te steunen tot aan het virtueel passen van een fresh voetbalshirt; Snapchatters kunnen sport nu écht next-level beleven.

Wil jij dus meer toffe content zien tijdens het EK voetbal 2024 en andere sportevents? Dan is Snapchat the place to be. Volg accounts als Touzani, ESPN NL en OussiFooty op Snapchat en stay in touch met de echte pro’s.

In samenwerking met Snapchat