De Cowboy 4 is de beste e-bike voor in de stad

De nieuwe e-bikes van Cowboy bieden jou een betere rijervaring door de stad dan ooit tevoren; dat staat vast. Al jarenlang steelt het Belgische Cowboy de show met hun stijlvolle elektrische stadsfietsen en ook dit keer overtreffen zij zichzelf. De Cowboy 4 wordt op de eigen site een ‘droommachine’ genoemd en één ding verzekeren we je: die titel maakt de e-bike meer dan waar. Wij leggen je uit waarom.

Waar het in eerste instantie om draait bij een e-bike, is natuurlijk het fietscomfort. Dat snapt Cowboy als de beste. De nieuwe aandrijving met 50% meer trekkracht zorgt ervoor dat je vanuit stilstand vliegensvlug naar voren schiet. Het voelt daadwerkelijk als een prettige windvlaag in de rug. En laten we eerlijk zijn: dat is toch hetgeen wat het lekkerste gevoel geeft op een fiets?

cowboy 4 e-bike c4

De prestaties van de fiets blazen je omver. De uitneembare accu – die slechts 2,4 kg weegt – biedt de fiets een actieradius van maar liefst 70 km. Dit zorgt ervoor dat jij meermaals jouw dagelijks route in de stad kan afleggen op slechts één volle accu.

Een van de nieuwe features waar wij het meest op het puntje van onze stoelen zadels gaan zitten, is de maximumsnelheid van de Cowboy 4. Bij veel andere elektrische fietsen moet je ineens een stuk zwaarder trappen wanneer je de maximumsnelheid van 25 km per uur bereikt en de ondersteuning dus ophoudt. Dit is niet het geval bij deze nieuwe fietsen. Je kan gewoon easy de 30 kilometer per uur aantikken wanneer de ondersteuning ophoudt en jij even die benen van je laat werken.

cowboy 4

C4

Cowboy €2.590 Shop nu

De fiets van de toekomst door de technologische snufjes

Hoe je het ook wendt of keert, in onze ogen haal je pas het maximale uit de Cowboy 4 wanneer jij hem connect met je smartphone. Beide fietsen zijn voorzien van een Quad Lock, waarmee jij je telefoon kan bevestigen. Maar dat is niet alles. Je telefoon wordt zelfs automatisch draadloos opgeladen tijdens het fietsen. Sick!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cowboy (@cowboy_bikes)

De mogelijkheden worden pas écht eindeloos wanneer jij de Cowboyy app (voor iOs en Android) op je telefoon installeert. Laat één ding duidelijk zijn: deze app gaat veel verder dan alleen een navigatie-functie. Voordat je vertrekt, zie je de huidige weersituatie en de luchtkwaliteit op je route, het geschatte batterijniveau bij aankomst van bestemming en nog veel meer. Ook geeft de app zelf de schoonste en de snelste route weer, wel zo relaxt in de stad. En aangezien Cowboy al een trouwe groep fans heeft, hebben ze nog meer voor hen in petto. De nieuwe Cowboy Community maakt het mogelijk om deel te nemen aan georganiseerde groepsritten in verschillende Europese steden. Wil jij echt een spelletje ervan maken? Dan kan je ook met o.a. badges beloond worden na jouw afgelegde ritten. Game on! 

Cowboy cockpit C4 mobiel vastklikken

Een van de punten die een e-bike anno 2021 helaas dient te hebben, is een gps-tracker. Elektrische fietsen worden namelijk niet alleen populairder onder de consument, ook de diefstalcijfers groeien exponentieel. In de eerste helft van 2021 steeg het aantal aangiften met maar liefst 32% t.o.v. 2020 (CVV). De GPS-tracker zorgt ervoor dat jij gewoon in de app kan zien waar jouw dierbare fiets zich op dat moment bevindt. Maar niet alleen aan de veiligheid van de fiets is gedacht, ook jouw veiligheid staat hoog in het vaandel. De Cowboy-fietsen zijn namelijk voorzien van ongevalsdetectie. Deze zorgt ervoor dat er na een minuut een automatisch belletje wordt gedaan naar het thuisfront. Safety first.

Een e-bike met een prijswinnend design

Dat deze fietsen niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk hard gaan, dat bewijst de gewonnen prijs voor het uiterlijk van deze stijlvolle fietsen. Zowel de Cowboy 4 als de Cowboy 4 ST won de prestigieuze Red Dot Best Of The Best Award van 2021 voor product design, en dat verbaast ons niks.

Cowboy C4 ST

De fietsen zijn niet alleen een ‘droommachine’ om op te fietsen, ze zijn ook een lust voor het oog. Het nieuwe bekroonde ontwerp van de fietsen bestaat uit meer dan 200 (!) op maat gemaakte onderdelen. En dat dit de ultieme vorm van maatwerk is, dat wordt onder andere bewezen door de volledig weggewerkte remleidingen in het stuur, het minimalistische ontwerp van de remmen en pedalen en het overeenkomende diamantpatroon van de handvatten en profiel van de banden. Kortom: dit is de design fiets die jij onder je kont wil hebben.

Het lage instapmodel: de Cowboy 4 ST

Naast het authentieke, sportieve model met de bovenbuis komt Cowboy nu met het eerste step through-model: de Cowboy 4 ST. Door de lage instap is dit een speciaal model voor andere rijstijlen, lichaamslengtes en persoonlijke voorkeuren. Zo is de Cowboy 4 optimaal geschikt voor fietsers met een lichaamslengte van 170-195 cm en de Cowboy 4 ST voor fietsers met een lichaamslengte van 160-190 cm. Ook zit je op de C4 ST rechter op, terwijl je op de normale C4 voorovergebogen zit.

 

Cowboy 4 ST

C4 ST

Cowboy €2.590 Shop nu

Zowel de Cowboy 4 als de 4 ST is verkrijgbaar in de drie verschillende kleuren zwart, kaki en zand. De prijs inclusief spatborden bedraagt €2.590. Bekijk de website van Cowboy voor meer info over de nieuwe e-bikes

In samenwerking met Cowboy