Waarom een versterker juist nu een absolute must-have is

Een versterker ken je vast nog wel vroeger vanuit huis als het apparaat waar je vroeger je cd-speler op aansloot om vervolgens muziek te luisteren. Heel ouderwets. Met de komst van de streamingdiensten en ‘nieuwe’ apparatuur is het gebruik van de versterker komen te vervallen. Maar over het algemeen is de muziekkwaliteit vandaag de dag alleen maar slechter en slechter geworden. We zijn steeds meer gebruik gaan maken van actieve speakers waarmee we never nooit het geluid van vroeger kunnen evenaren. Is dat niet zonde?

goede versterker 2022

Een versterker is een apparaat dat het signaal uit je laptop of platenspeler – zoals de naam al zegt – versterkt. Dit zorgt ervoor dat het signaal krachtig genoeg wordt om door je luidsprekers omgezet te worden in goed geluid. Klinkt logisch nietwaar?

Even een korte toelichting over speakers in het algemeen. Er zijn twee soorten speakers: actieve en passieve. Bij een actieve luidspreker zit de versterker al ingebouwd. Dit is het niet geval bij passieve luidsprekers. Deze hebben een externe versterker nodig om het geluid door de speakers te krijgen. We horen je al denken: dit is toch veel lastiger? Fair enough. Je hebt inderdaad een extra apparaat nodig in de vorm van een versterker. Maar het geluid zal vele malen beter zijn, vooral met de Marantz Model 40N. Een versterker met kwaliteit én design van de bovenste plank.

Alles met klank wordt beter door de Marantz Model 40N

De Marantz Model 40N is zonder enige twijfel dé must-have voor muziekliefhebbers. Met deze versterker heb jij het muzikaalste geluid van iedere bron. Het complete scala aan analoge en digitale ingangen maakt het mogelijk om aangenaam naar het zuiverste geluid te luisteren, ongeacht de bron.

De versterker beschikt over alle apparatuur om jouw favoriete nummers in perfecte harmonie over te brengen. Met HEOS Built-in heb je eenvoudig toegang tot Spotify, Alexa, Google, Siri, AirPlay 2, Bluetooth, Tidal, Tuneln en vele andere diverse muziekplatformen. Je hebt dus geen extra apparatuur nodig om je favoriete nummers te streamen. Ideaal!

marantz model 40n versterker

Heb je thuis een indrukwekkende collectie lp’s? Lucky Bastard! Met de ingebouwde Marantz Musical Phono EQ kan je direct met een je platenspeler met MM cartridge aansluiten op de versterker. Je kan dus een hele eigen set-up samenstellen. Zo kan je optimaal genieten van je favoriete platen met nu nóg betere geluidskwaliteit en jezelf écht een vent à la James Bond voelen.

De Marantz MODEL 40N kan dankzij een HDMI-ingang zelfs aangesloten worden op jouw tv voor een waanzinnig geluid. Of je nou de spannende Champions League-finale gaat checken of een avond op de bank ploft voor je favoriete Netflix-serie, het geluid sleurt je mee in de hele ervaring. Als kers op de taart kan je hem zelfs op afstand bedienen met de HEOS-app. Sick!

Een hoogstandje op het gebied van audio-architectuur

Genoeg over alle indrukwekkende extra’s en specificaties, laten we het hebben over het design van de versterker. We snappen maar al te goed dat jij bij het woord ‘versterker’ denkt aan een groot, lomp voorwerp dat een genot is voor je oren, maar pijn doet aan je ogen. De Marantz Model 40N bewijst het tegendeel. Vanuit daadwerkelijk elke hoek heeft deze versterker een luxe uitstraling. Je zal geen scharnieren of schroeven zien. Over ieder onderdeel is zorgvuldig nagedacht en dat is kenmerkend Marantz.

“Uw stereo hoeft er niet uit te zien als laboratoriumapparatuur”

De versterker is in twee kleuren verkrijgbaar (zwart en zilver-goud) en dat maakt hem geschikt voor vrijwel ieder interieur. Het is een elegante blikvanger die gezien mag worden.

marantz model 40n versterker

Model 40N (Zilver-Goud)

Marantz €2.499 Shop nu
marantz model 40n versterker

Model 40 N (Zwart)

Marantz €2.499 Shop nu

Wat mag dit nou allemaal bij elkaar kosten? De prijs van de Marantz Model 40N ligt op 2.499 euro. Voor meer info, check de website van Marantz.

In samenwerking met Marantz