De LG UltraFine™ OLED Pro is een prijswinnaar

Een EHA-award voor de ‘Beste Monitor’ en een NAB-award voor ‘Best of Show’; de prijzen stromen binnen voor de LG UltraFine™ OLED Pro. En dan vraag jij je zeker af wat deze monitor zo bijzonder maakt? Dat gaan we jullie haarfijn uitleggen.

Het begint al bij de naam, hier kan je al een groot deel van de informatie uit afleiden. De monitor is uitgerust met een OLED paneel die ervoor zorgt dat alles wat je ervaart op het beeldscherm niet alleen haarscherp is, maar ook erom levendig en gedetailleerd. De pixels in het scherm creëren namelijk zelf het licht dat zij nodig hebben. Tot in het kleinste detail zie je het verschil.

Beste monitor van 2022

Sommige vergelijken de monitor met een soort VR-bril; je kan kijken door de ogen van filmmakers, kunstenaars en content creators. Door de hoge contrastverhouding van 1.000.000:1 komen bijna alle kleuren en beelden van de makers nauwkeurig te leven. En als je daar nog eens een dikke 4K resolutie en hoge dekkingspercentages binnen de DCI-P3 en Adobe RGB kleurruimtes bij op elt, is het heeft helemaal feest. Het resultaat? Een monitor die zorgt voor bioscoopkwaliteit.

De LG UltraFine™ OLED Pro is verzorgd tot in de puntjes

En dat is natuurlijk niet alles. Om de beeldkwaliteit nog meer tot zijn recht te laten komen wordt de monitor geleverd met vele extra’s. Zo krijg je bijvoorbeeld monitorkappen en afneembare zelfkalibratiesensoren. Het enige wat je hoeft te doen, is het downloaden van de gratis LG Calibration Studio-software. Vervolgens meet de software, met behulp van de kalibratiesensor, het licht dat door de monitor komt. Het maakt automatische aanpassingen om een hoge mate van consistentie en kleurnauwkeurigheid te behouden. Mocht je veel last hebben van storende reflecties of externe lichtbronnen, kan je de kappen bevestigen.

Nieuwe monitor LG de beste

Zoals Seo Young-jae (senior vice president en hoofd van de IT-business unit van LG Electronics) onder andere zei: “ontworpen met creatieve professionals in het achterhoofd, leveren onze nieuwe UltraFine OLED Pro-monitoren pure visuele precisie met verbluffende zelfverlichte beeldkwaliteit en betrouwbare kalibratie. De ongelooflijke nauwkeurigheid, het brede kleurengamma en het vermogen om zowel HDR- als SDR-inhoud natuurgetrouw te reproduceren, maken deze eersteklas weergaveoplossingen ideaal voor professionele gebruikers die in de film- en digitale media-industrie werken.”

Zonder te veel geklier en gedoe

Je ogen worden in ieder geval goed verwend met de kwaliteit van het beeldscherm. Maar wat de LG UltraFine™ OLED Pro nog beter maakt is het comfort van de monitor. Je kan hem namelijk verstellen in hoogte voor de juiste zithouding. Zo voorkom kom je eventuele rug- en nekklachten.

LG OLED PRO Ultrafine kopen

UltraFine OLEd Pro 27

LG €2689 Shop nu

Daarnaast is de LG UltraFine™ OLED Pro licht in gewicht. Je kan hem gemakkelijk verplaatsen van je bureau naar een andere kamer. En natuurlijk moeten we niet vergeten te melden dat het beeldscherm compatibel met andere apparaten is door de aanwezigheid van twee DisplayPorts, een HDMI-poort, drie USB-poorten en een USB Type-C.

Genoeg redenen dus om dit bakbeest van een monitor aan te schaffen. De LG UltraFine™ OLED Pro is te koop in de maten 27 inch en 32 inch. Voor meer informatie bekijk de website van LG of klik op de onderstaande links

In samenwerking met LG