De eerste legale elektrische step in Nederland is een feit

Het moment is eindelijk aangebroken: we kunnen over de Nederlandse wegen scheuren op een elektrische step, en dat zonder daarvoor een boete te ontvangen. In Nederland zijn er namelijk bepaalde regels omtrent elektrische steps op de openbare wegen, waardoor veel E-steps niet toegestaan zijn. Gelukkig is daar de nieuwe UrbMob Kick&Go van PRO-mounts, waarmee jij wél op de openbare wegen mag. Waarom deze elektrische step wel toegestaan is? Dat leggen we jullie graag uit.

elektrische step kopen nederland

Kick&GO

UrbMob €599,00 – €649,00 Shop nu

PRO-mounts lanceert de UrbMob Kick&Go

Aangezien de UrbMob Kick&Go een E-step met trapondersteuning is, zijn de regels voor dit voertuig vergelijkbaar met de regels die gelden voor E-bikes (er geldt dus ook geen helmplicht). Dit maakt het nu ook voor ons Nederlanders mogelijk om op een milieuvriendelijke en efficiënte manier door de stad te bewegen op een E-step.

“Met de introductie van de UrbMob Kick&Go kunnen mensen gemakkelijk en snel door steden bewegen zonder de beperkingen van verkeersopstoppingen en zonder een negatieve invloed op het milieu te hebben”, Mike Reed van PRO-mounts.

Niet alleen het feit dat dit de eerste legale E-step is onderscheidt de UrbMob Kick&Go, ook de functionaliteiten zijn vernieuwend. Hij is voorzien van een krachtige 250W motor, waardoor de E-step gedurende 8 seconden blijft rijden nadat de berijder zich met de voet heeft afgezet. Tevens kan je de snelheid – middels de vier verschillende versnellingen – aanpassen tot maximaal 25 kilometer per uur.

elektrische step 25 km per uur

Laten we eerlijk zijn, een elektrische step is ideaal voor in de grote steden. Je hebt geen problemen met het vinden van een parkeerplek, hoeft geen parkeerkosten te betalen en – misschien wel het chillste van allemaal – je kan de elektrische step eenvoudig inklappen en mee naar binnen nemen. De UrbMob Kick&Go is dan ook ontworpen met de focus op draagbaarheid en gemak. Met een gewicht van slechts 11 kg en een inklapbaar ontwerp kan jij de elektrische step niet alleen handig binnen in huis opbergen, ook kan jij hem easy meenemen in het openbaar vervoer of in de auto.

eerste legale elektrische step nederland

We snappen best dat het even wennen kan zijn voor velen, jezelf vervoeren op een elektrische step. Het is toch een geheel andere manier van verplaatsen. Maar PRO-mounts heeft er alles aan gedaan om jou zoveel mogelijk veiligheid te bieden bij het gebruik van de UrbMob Kick&Go. Het stavlak is namelijk voorzien van een siliconen anti-slip mat, waardoor jij stevig op je benen staat. Ook is de elektrische step voorzien van reflectoren aan de zijkant en LED voor- en achterlicht, waardoor jij altijd zichtbaar bent.

Al met al, dé #1 gadget voor jouw woon-werkverkeer en korte ritjes naar je vrienden, de sportschool en andere hotspots in de stad.

De UrbMob Kick&Go kan je ‘gewoon’ verzekeren!

De hoge diefstalcijfers van e-bikes zullen je heus niet ontgaan zijn, in het specifiek de cijfers van de welbekende fatbikes. Deze stoere e-bikes met dikkere banden en een robuust uiterlijk worden massaal gestolen. Volgens de ANWB is de kans op diefstal van je fatbike in Amsterdam maar liefst 90%. Te bizar voor woorden. Besef even: wanneer jij tien fatbikes op een dag voorbij ziet scheuren, kan je er dus ongeveer van uitgaan dat negen daarvan gestolen gaan worden.

UrbMob Kick&Go

Doordat dit abnormaal hoge percentage fatbikes gestolen wordt, stoppen veel verzekeraars met het verzekeren van dit soort e-bikes. Wat zeker te begrijpen valt. Echter hebben we goed nieuws wie geïnteresseerd is in de UrbMob Kick&Go: deze kan jij gewoon verzekeren. Hoe relaxt!

De verzekering werkt echter niet exact hetzelfde als die van E-bikes. Vandaar dat PRO-mounts in samenwerking met Bokhorst Verzekeringen een oplossing heeft ontwikkeld: een verzekering voor de Kick&Go 100% legale Estep gelanceerd die de benodigde dekking voor aansprakelijkheid garandeert.

elektrische step 25 kilometer per uur

Deze elektrische step is verkrijgbaar in maar liefst 49 Mediamarkt winkels, online, en in zo’n 40 (fiets)speciaalzaken. Kijk voor meer informatie en de prijs op de productpagina van de UrbMob Kick&Go.

In samenwerking met PRO-mounts