James Ay komt met handgemaakte plantaardige zonnebrillen

Het moment is eindelijk daar: het Deense zonnebrillenmerk James Ay heeft voet gezet op Nederlandse bodem en gooit hoge ogen met hun handgemaakte plantaardige zonnebrillen. Het merk lanceert voor 2022 maar liefst elf tijdloze ontwerpen van hoge kwaliteit in verschillende vormen, tinten en materialen.

Herken je dat geluksgevoel zodra jij je zonnebril opzet? Het milieuvriendelijke zonnebrillenmerk James Ay is geïnspireerd op dat euforische gevoel. Hun credo ‘follow the sun’ is dan ook tot in de kleine details voelbaar. Die ervaring is de bron voor de elf tijdloze modellen in verschillende vormen, tinten en materialen. Dat maakt dat je in totaal keuze hebt uit 54 varianten. Kortom: er is voor ieder wat wils.

zonnebrillenmerk james ay

Het stoere montuur Dandy staat voor zelfverzekerdheid en ‘the attitude of not giving a damn thing’. Zet hem op en je voelt je direct zo stijlvol als de enige echte James Bond. Welke man wil dat nou niet? Precies. De Vision staat voor het streven naar het ondenkbare. Deze bril geeft je dan ook het gevoel alsof je onverslaanbaar bent.

DANDY160EURO (2) (1)

Dandy

James Ay €160 Shop nu
VISION160EURO (2)

Vision

James Ay €160 Shop nu

Waar de brillen allemaal voor een eigen emotie staan, vormt de visie van James Ay één geheel; James Ay ontwerpt zonnebrillen die jaren meegaan. Zowel qua kwaliteit als tijdloos design. Je slaat de plank nooit – maar dan ook écht nooit – mis met deze zonnebrillen.

Een duurzame missie

De missie van James Ay is simpel. Het jonge bedrijf wil de wereld behouden. Dit doet het merk door de planeet meer terug te geven dan het gebruikt. Dit betekent dat James Ay uiteindelijk een positieve impact heeft op het milieu. Dit doet het label niet alleen door te doneren aan Climaider, maar ook door volledig plantaardige zonnebrillen te ontwerpen. Daarnaast zijn de scharnieren hergebruikt, de verpakkingen gemaakt van gerecyclede verpakkingen en bestaan de schoonmaakdoekjes uit gerecyclede plasticflessen. Ook plant het zonnebrillenmerk een boom voor elke verkochte zonnebril.

james ay zonnebrillen heren

We noemden het net al even; de monturen zijn volledig plantaardig. De modellen worden gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar acetaat. De OBE-scharnieren zijn gemaakt van 60% hergebruikte metaalsnippers van oude scharnieren en hebben een speciale rubberen coating voor een optimale levensduur. De zonnelenzen zijn van Columbia Resin 39 (CR39) met een anti-reflectie coating aan de binnenkant en een speciaal UV-filter met bescherming tot 400 nm en index 1.5.

Kortom: wil jij niet alleen jouw ogen beschermen, maar ook de wereld én er nog eens stijlvol bijlopen? Check dan de website van James Ay voor de hele collectie.

In samenwerking met James Ay