Wat is rye whisky?

Rye whisky (wie kent het niet). Deze whisky staat bekend vanwege zijn sterke en erg moeilijk definieerbare smaak, wat het een favoriete keuze maakt onder vele cocktailliefhebbers. Deze whisky wordt voornamelijk gemaakt van rogge, wat zorgt voor de kenmerkende kruidige nasmaak. De Jack Daniel’s Bonded Rye bevat een mix van rogge dus, maar ook maïs en gemoute gerst, wat resulteert in een whisky met een interessante smaaksensatie.

Jack Daniel's Bonded Series Whiskey

Jack Daniel’s whisky voor Vaderdag

De Jack Daniel’s Bonded Rye heeft een prachtige amberkleur die meteen in het oog springt. Het aroma is een uitnodigende mix van kruidige rogge en eiken, wat een voorproefje geeft van de diepte van de whisky. De smaak is uitgesproken en complex, met subtiele tonen van gedroogd fruit en karamel die zich perfect mengen. De nasmaak is langdurig en wordt gekenmerkt door een peperige en kruidige rogge, wat een mooie balans biedt en de whisky zijn unieke karakter geeft.

Op Vaderdag is de Jack Daniel’s Bonded Rye te proeven in zes exclusieve cocktailbars in Amsterdam, waaronder Door74 en Flying Dutchmen Cocktails. Law & Order biedt een speciale Father’s Day tasting van de gehele Bonded Series, inclusief bijpassende hapjes. Reserveer nu hier en beleef een onvergetelijke Vaderdag.

Jack Daniel’s Bonded Rye is de nieuwste toevoeging die zowel de geschiedenis van Jack Daniel’s als de rijke traditie van rye whisky viert. Perfect om puur te drinken of in een Manhattan cocktail.

De perfecte whisky voor de Manhattan cocktail

De Manhattan cocktail, ontstaan voor 1900, is een ultieme classic in de cocktailwereld. Over de oorsprong van dit overheerlijke drankje is niet bijzonder veel bekend, maar het verhaal gaat rond dat deze cocktail voor het eerst werd gemixt in de Manhattan Club in New York (vandaar de naam). Leuk feitje: het verhaal gaat rond dat de Amerikaanse moeder van Winston Churchill de bedenker is van deze legendarische cocktail. De combinatie van rye whisky, zoete vermouth en bitters creëert een smaakvolle cocktail die door kenners wordt bestempeld als perfect voor elke gelegenheid.

Recept voor de Perfecte Manhattan:

  • 60 ml Jack Daniel’s Bonded Rye
  • 30 ml Zoete vermouth
  • 2-3 dashes Angostura bitters

Je moet een shaker vullen met ijsblokjes. Voeg hierna whisky, vermouth en bitters toe om vervolgens 30 seconden te roeren. Schenk vervolgens de cocktail in een gekoeld martiniglas. De kers op de taart (letterlijk): een maraschino-kers.

Jack Daniel's Bonded Rye

In samenwerking met Jack Daniel’s