XXL Nutriotion is een grote speler in de sportsupplementen

XXL Nutrition is de afgelopen jaren gegroeid tot een gigantische marktspeler op het gebied van voedingssupplementen. Het bedrijf van oprichter René van der Zel zit al 20 jaar in het bedrijf, en heeft dan intussen ook wel gemerkt dat de wereld van sportsupplementen een onwijs winstmakende business is. Inmiddels weet René met zijn bedrijf een omzet van 80 miljoen per jaar te pakken. Door de flinke groei van de afgelopen jaren was een nieuw kantoor hard nodig.

 

René van der Zel is klein begonnen

René zit dus al sinds 2004 in de business, en met succes. Zo zou het bedrijf van René, volgens hem, momenteel een waarde hebben van maar liefst 100 miljoen euro. Uiteraard waren hier de nodige groeistappen voor nodig. Zo begon hij op een luttele 15 m². Later is dit gegroeid naar een enorme loods van ruim 10.000 m², met behoorlijk wat mannetjes aan personeel. Toch bleek er nog behoefte te zijn voor nog meer ruimte. Zo is er nu nog een loods van maar liefst 6.000 m² bijgekomen. Wederom groeimogelijkheden zat dus, voor XXL Nutrition.

Check de beelden van het nieuwe kantoor hieronder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door XXL Nutrition (@xxlnutrition)

Behoorlijke groei in ruimte

Een flinke bak extra ruimte dus. Met 5.000 m² aan magazijn, en 1.000 m² zijn er tal van mogelijkheden. Het magazijn bevat twee extra laaddocks, een ruimte voor het afhandelen van alle retouren, kleedruimtes voor het personeel en een ‘mooie’, ruime kantine met balkon. Ook is er inmiddels een sportschool in het kantoorpand te vinden, vrij toepasselijk bij een dergelijk bedrijf. DAY1 ging bij het bedrijf langs voor een rondleiding. Check de video hieronder:

 

Al met al heeft XXL Nutrition het qua omzet prima voor elkaar. Binnen 20 jaar weet het bedrijf een omzet van 80 miljoen per jaar te boeken.  Het winstpercentage van het bedrijf wordt in 2024 op meer dan € 10 miljoen geschat. Helemaal niet gek, voor iemand die begon op 15 vierkante meter.

Meer weten over sportsupplementen? Lees dan alles wat je moet weten over proteïneshakes.