INSTAX mini 99: de combinatie van vroeger en nu

Hoe je het ook wendt of keert, bij een instant camera draait het (vooral) om het nostalgische gevoel. Op sommige gebieden hunkeren we gewoon naar the old days, zo ook op het gebied van het maken van foto’s. We missen soms simpelweg die tijd van de fysieke foto’s. Met de INSTAX mini 99 schiet FUJIFILM precies raak, en dat zonder concessies te doen op de technologie van vandaag de dag.

INSTAX_MINI_99_1360

De nieuwe, next-level functies van de instant camera

Deze gadget gaat veel verder dan een standaard instant camera. Het opvallendste is de nieuwste draaiknop waarmee je kan switchen tussen zes verschillende kleureffecten:

  • Faded Green (FG) zorgt voor een klassieke, groene atmosfeer met een hint van nostalgie.
  • Warm Tone (WT) geeft jouw print meer warmte.
  • Light Blue (LB) creëert een teder en verfrissend gevoel met een lichtblauwe hint.
  • Soft Magenta (SM) geeft een roodachtige tint aan jouw foto’s.
  • Sepia (SP) creëert een tijdloze en vintage look, met een geeltinten.
  • Light Leak (LL) zorgt voor een lichtinval vol kleuren.
  • Normal (N): In deze functie gebruik je geen kleureffect.

LED-lampjes in de camera zorgen ervoor dat het gekozen kleureffect belicht wordt op het fotopapier. Zo kan jij slechts met één draai en druk op de knop shots schieten in de stijl die jij wil. Heel sick! Check de video hieronder voor wat fototips om een echte pro te worden:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door instax NL (@instax.nl)

Ook is deze handzame camera voorzien van een ingebouwde Vignette Switch waarmee jij artistieke schaduw kaders kan toevoegen rondom jouw foto’s. Maar er is (natuurlijk) meer. Waar je ook bent of wat je ook aan het doen bent, met de verschillende opnamemodi leg jij elk uniek moment haarscherp vast. Gebruik bijvoorbeeld de Sports Mode voor snelbewegende beelden of maak de beste lichtfoto’s in de avond met Bulb Exposure. Ideaal!

En met de zelfontspanner kan jij easy groepsfoto’s schieten zonder zelf op dat moment op de knop te hoeven drukken. Want laten we eerlijk zijn: we willen natuurlijk met z’n allen herinneringen maken en vastleggen. Zou toch zonde zijn als jij een avondje de fotograaf uithangt met je vriendengroep en er zelf niet op staat. Right?

Legendarische looks is de stijlvolle standaard

Om de klassieke feeling van de analoge camera’s te behouden is er gekozen voor een iconische matte zwarte finish. De retrolook maakt deze camera ook echt een statement piece. Je schiet dus niet alleen plaatjes met deze gadget, hij is zelf ook een plaatje om te zien. Of hij nou om je nek hangt met de meegeleverde schouderriem of als pronkstuk dient op jouw dressoir; it looks good.

polaroid camera goed moderne functies instax

FUJIFILM

INSTAX mini 99 €199,99 Shop nu

Bovendien maakt deze gadget zijn naam meer dan waar. Dat ‘mini’ staat er tenslotte niet voor niets. Met de afmetingen van 103.5 mm x 117.5 mm x 60 mm en een gewicht van 340 gram (zonder batterij) is het apparaat eenvoudig mee te nemen.

“Met de vooruitgang in technologie voor instant fotografie behouden we het geliefde uiterlijk en gevoel, terwijl we nieuwe technologieën toevoegen die creativiteit en artistieke expressie stimuleren”  – Shin Udono, Senior Vice President

Last but not least: bij de lancering van dit nieuwe toestel komt FUJIFILM ook met de INSTAX mini film Photo Slide. Dit fotopapier is voorzien van de analoge look van vroeger en is onder andere geschikt voor het nieuwe fototoestel.

Bekijk de website van INSTAX voor de prijzen en meer informatie en leg jullie momenten vast als nooit tevoren.

In samenwerking met FUJIFILM