Mugler, de designer van de sterren

De Franse ontwerper Thierry Mugler – die helaas vorig jaar op 73-jarige leeftijd overleed – stond bekend als de designer van de sterren. In de jaren ’80 en ’90 werd hij een grote naam binnen de modewereld vanwege zijn uitgesproken outfits, die werden gedragen door de grootste beroemden zoals Madonna en Naomi Campbell. Met thema’s als zelfvertrouwen, genderfluïditeit en body positivity liep hij ver voor op zijn tijd. In de collecties van Mugler zie je vooral strakke lijnen, aanwezige schouders en materialen als denim, leer en latex; iets wat je ook direct opmerkt in de bovenstaande video.

Casey Cadwallader – die sinds 2018 actief is als creative director van Mugler – heeft een dramatische en krachtige collectie ontworpen die vrijheid, zelfexpressie en diversiteit viert, met een mix van indrukwekkende nieuwe stukken en kenmerkende Mugler-looks, waaronder verschillende remakes uit het archief. Kortom, échte modefreaks zullen hun vingers aflikken bij de nieuwe collectie.

Casey Cadwallader

Casey Cadwallader vertelt zelf het volgende: “Het is echt een eer om samen te werken met H&M. De collectie is een viering van alles wat Mugler als een huis definieert en elk stuk is authentiek Mugler, van de bodysuits, die een handtekening van ons zijn geworden, tot het scherpe maatwerk en bewerkte spijkerbroeken. Het is een showcase van onze iconen.”

Mugler x H&M

Al voor het overlijden van Mugler vonden de eerste gesprekken plaats over deze unieke samenwerking. “We zijn er trots op dat we met deze collectie de nalatenschap van Manfred Thierry Mugler vieren”, zegt Ann-Sofie Johansson (creatief adviseur bij H&M). “We waren allemaal vereerd Manfred te leren kennen. En het voelt heel bijzonder dat hij samen met Casey en Mugler betrokken was bij de eerste stadia. Casey heeft zo’n ongelooflijk werk geleverd door hulde te brengen aan de geschiedenis en aan het archief, terwijl de collectie helemaal van deze tijd is. Onder zijn leiding is Mugler een van de innovatiefste en spannendste modehuizen in het huidige modelandschap geworden.”

mugler h&m

De Mugler H&M-collectie omvat zowel dames- en herenkleding als accessoires. Vanaf 11 mei kan jij de kledingstukken van de nieuwe samenwerking tussen H&M en Mugler aanschaffen (in geselecteerde winkels en online). Check de website van H&M voor meer informatie.